Ο Jack Georges Marciano, o ιδρυτής της Guess, χάνει τις Ferrari του

16:28 6/6/2012 - Πηγή: AutoBlog

Τα ρούχα Guess τα ξέρεις. Πίσω από τη φίρμα κρύβεται ο Jack Georges Marciano, ένας Γάλλος ο οποίος μετανάστευσε στην Αμερική την δεκαετία του ’80 και έχτισε αυτή τη τεράστια εταιρία. Όπως ήταν φυσικό είχε και μεγάλα κέρδη που επέτρεψε να κάνει μια πλούσια ζωή και να αγοράσει πολλές Ferrari, τις οποίες ενδεχομένως να τις χάσει ακούσια λόγω μιας δικαστικής απόφασης.

Στη βίλα του στο Μπέβερλι Χιλς αξίας 24.5 εκατ. δολαριών,

βρίσκονται παρκαρισμένες έξω 11 Ferrari ενώ στη συλλογή του υπάρχουν αρκετά όπλα αντίκες αλλά και ένα διαμάντι 84-καρατίων, αξίας 16 εκατ. δολαρίων, το οποίο το έκανε δώρο στη κόρη του. Ακούγεται σαν ένα από τα παραδείγματα εκείνα του Αμερικάνικου Ονείρου αλλά κάθε όνειρο έχει και την σκοτεινή του πλευρά.

Το 1993 πούλησε το 40% των μετοχών της εταιρίας του έναντι 220 εκατ. δολαρίων και τα χρήματα αυτά τα ξόδεψε τόσο σε αγορά ακινήτων αλλά και για αγορά… ναρκωτικών. Το 2007, μήνυσε 5 πρώην υπαλλήλους του κατηγορώντας τους, ότι του έκλεψαν έργα τέχνης, παλιά μπουκάλια κρασιών και άλλα προσωπικά αντικείμενα αξίας 413 εκατ. ευρώ. Όλοι οι ισχυρισμοί του αποδείχθηκαν αβάσιμοι στο δικαστήριο και οι υπάλληλοι, θέλοντας να πάρουν το αίμα τους πίσω, ζητάνε από τον Marciano να τους πληρώσει 370 εκατ. δολάρια για ηθική αποζημίωση.

Ο Marciano πλέον κατοικοί στον Καναδά και η βίλα στο Μπέβερλι Χιλς έχει βγει προς πώληση. Παρόλα αυτά τι θα γίνει με τις Ferrari είναι ένα θέμα το οποίο παραμένει ακόμη ασαφές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα