Ο Alexander Rossi επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με την ομάδα του Gene Haas

Η ομάδα του Gene Haas θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Formula 1 το 2016 και σίγουρα προέχουν άλλες κινήσεις πριν από το οδηγικό δίδυμο, για να γίνει αυτό. Όμως, ο Αμερικανός έχει δηλώσει πως στο ένα μονοθέσιο θα βρίσκεται σίγουρα κάποιος συμπατριώτης του, με τη Danica Patrick να αποτελεί το διακαή πόθο του. Φήμες υπήρχαν τον περασμένο καιρό για επαφές μεταξύ του Alexander Rossi και της ομάδας, με τον πιλότο δοκιμών της Marussia να τις επιβεβαιώνει.

Είμαι ενθουσιασμένος για

τον Haas. Το πάθος και η δέσμευσή του για να μπει στη F1 και να φέρει τους Αμερικανούς πιο κοντά στο άθλημα, αξίζει σεβασμό. Η Αμερική αναπτύσσεται κάθε χρόνο και η στήριξη που λαμβάνω προσωπικά, είναι πρωτοφανής. Οι Αμερικανοί θέλουν να έχουν έναν αθλητή για να υποστηρίξουν και το να έχεις μια ομάδα στο άθλημα, ιδιαίτερα με κάποιον τόσο γνωστό και επιτυχημένο όπως ο Gene, πιστεύω πως θα είναι φανταστικό.

Προφανώς, έχουμε μιλήσει με τον Haas και το τελευταίο βήμα είναι να υπάρξει Αμερικανός οδηγός στη F1, που οι φίλαθλοι θα μπορούν να υποστηρίξουν. Αν η ευκαιρία έρθει προς τα εμένα και το timing είναι σωστό, ξέρω ότι θα είμαι έτοιμος και θα κάνω καλή δουλειά για αυτούς. Σε τελική ανάλυση, ο στόχος μου είναι να έχω πλήρη εμπλοκή και θέση στη F1, κάτι που πάντα ήταν αρκετά σαφές. Έτσι, η θέση επίσημου οδηγού είναι ο στόχος προς τον οποίο δουλεύω.

Ο Rossi πρόσφατα αποχώρησε από την Caterham, εν μέσω των ανακατατάξεων στο Leafield, με την οποία είχε 4 εμφανίσεις σε ελεύθερες δοκιμές Grand Prix, ενώ συμμετείχε και στο περσινό τεστ νέων οδηγών στο Silverstone. Ακόμα είναι νωρίς για να κλείσει ο Αμερικανός οδηγός που θα βρεθεί στην ομάδα του Haas και προσωπικά δεν αποκλείω κάποια “έκπληξη” από το εγχώριο πρωτάθλημα των IndyCars, όπου αγωνίζονται αξιόλογοι πιλότοι.

[Photo Copyrights: Alexander Rossi Official/Marussia F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα