Νέος 1.600αρης turbo κινητήρας από την Opel με 200 άλογα

H Opel ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μοντέλα της θα εφοδιάζονται πλέον με μια νέα γκάμα κινητήρων αποτελούμενη από 3 νέες οικογένειες κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Μέχρι στιγμής αποκάλυψε λεπτομέρειες μόνο για τον νέο turbo 1.600αρη τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης έως 200 ίππων.

Διαθέτει

σύστημα Start/Stop και είναι τεχνολογίας SIDI ECOTEC (Spark Ignition Direct Injection) και θα προσφέρεται σε αρκετές εκδόσεις, με τη κορυφαία να αποδίδει 200 άλογα στις 4.700 σ.α.λ με 300 Nm ροπής από τις 1.700 σ.α.λ. Σε σχέση με τον απερχόμενο turbo 1.600άρη κινητήρα, τόσο η κατανάλωση όσο και οι εκπομπές CO2 είναι μειωμένες κατά 13%.

Ο CEO της Opel, Karl-Friedrich Stracke δήλωσε:

Μέσα σε μόλις 12 μήνες παρουσιάζουμε τρεις εντελώς νέες γενιές κινητήρων. Αυτό δείχνει το πόσο γρήγορα παρουσιάζουμε νέα προϊόντα. Ο νέος 1.600αρης κινητήρας άμεσου ψεκασμού είναι ένας πραγματικός γίγαντας από την πλευράς ροπής ενώ βγάζει την δύναμη στο δρόμο ομαλά.

Η παραγωγή του κινητήρα θα ξεκινήσει στα τέλη του 2012 στο εργοστάσιο της Opel στη πόλη Szentgotthardt της Ουγγαρίας και λεπτομέρειες για τις άλλες δύο οικογένειες κινητήρων θα γίνουν γνωστές μέσα στους επόμενους μήνες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα