Νέες φωτογραφίες, video και οι τιμές του Audi A8 Hybrid

Η Audi έδωσε το αναλυτικό δελτίο τύπου του νέου Α8 Hybrid το οποίο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη από τον Μάιο με αρχική τιμή τα 77.700 ευρώ στη Γερμανία για την έκδοση με το κανονικό μεταξόνιο και τα 85.400 ευρώ για την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο που λατρεύουν οι Κινέζοι.

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο και διαθέτει τον 2.0 TFSI κινητήρα 211 ίππων με 35 κιλά ροπής

συνδυαζόμενος με έναν ηλεκτροκινητήρα 33 kW (54 ίππων) με 21.5 κιλά ροπής. Οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο tiptronic 8 σχέσεων

Η συνολική ιπποδύναμη ανέρχεται στα 245 άλογα με την ροπή να ξεπερνά τα 48o Nm επιτρέποντας του να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 7.7 δευτερόλεπτα προτού πιάσει τα 235 χλμ/ώρα όπου είναι η τελική του ταχύτητα. Η μέση κατανάλωση του ανέρχεται στα 6.4 λίτρα/100 χλμ με τις εκπομπές CO2 να είναι 148 γρ/χλμ. Σύμφωνα με την Audi το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για 3 χλμ με μέση ταχύτητα 65 χλμ/ώρα, ενώ μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα έως 100 χλμ/ώρα.

Το Audi A8 hybrid έχει τρία προγράμματα λειτουργίας EV (πλήρως ηλεκτρική), D (υβριδική με έμφαση στην οικονομία) και S (υβριδική με έμφαση στις επιδόσεις). Οι μπαταρίες του ζυγίζουν 36.7 κιλά, έχουν χωρητικότητα 1.3 kWh και ψύχονται με δύο διαφορετικούς τρόπους, είτε μέσω του κλιματισμού είτε μέσω ενός ξεχωριστού συστήματος ψύξης σε συνδυασμό με τον αυτόματο κλιματισμό.

Στιλιστικά το υβριδικό A8 φορά 10κτινες ζάντες 18″ (19″ στον έξτρα εξοπλισμό), σηματάκια hybrid και είναι διαθέσιμο και στο χρώμα Arctic Silver. Ο τριζονικός κλιματισμός, τα LED φωτιστικά σώματα και το σύστημα ήχου της BOSE βρίσκονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Αναλυτικότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα