Μελέτη δείχνει το ποσοστό των οδηγών που θα προτιμούσαν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ή όχι

Μελέτη που πραγματοποίησε το ORC International για τον Όμιλο Ασφαλιστικών Εταιρειών Chubb, έδειξε αν το καταναλωτικό κοινό προτιμά τα αυτόνομα οχήματα ή είναι πιστό στην παραδοσιακή μορφή τους. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.000 ενήλικες για το τι οι ίδιοι θα προτιμούσαν να αγοράσουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 18% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα αγόραζαν ένα αυτοκίνητο με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, ενώ μόνο το 22% θεωρεί ασφαλές το να πάει μία βόλτα με τέτοιο αυτοκίνητο ένα αγαπημένο του πρόσωπο. Εδώ όμως έρχεται ένα άλλο ερώτημα το οποίο τέθηκε στη διαδικασία της έρευνας. Αυτό

είναι το γεγονός ότι όταν ερωτήθηκαν ξεχωριστά για κάθε εργαλείο-μηχανισμό ασφαλείας που θα ήθελαν να έχει το αυτοκίνητο τους, τα αποτελέσματα και τα ποσοστά ήταν τελείως διαφορετικά.

Το 88% ήταν διατεθειμένοι να αγοράσουν το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, ενώ το 77% θα επέλεγε το αυτοκίνητο του να έχει το σύστημα της αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης. Επιπρόσθετα, ένα 70% προτιμά το σύστημα του cruise control, ενώ στην τελευταία επιλογή έρχεται το σύστημα της αυτόνομης στάθμευσης.

[Πηγή: Forbes]

Keywords
Τυχαία Θέματα