Κατατακτήριες GP Βραζιλίας 2011: Σπάει το ρεκόρ ο Vettel

Μπορεί να μην έβρεξε, αλλά ο Sebastian Vettel άστραψε! Ο Γερμανός κατέχει, πλέον, το ρεκόρ των pole positions, καθώς αυτή ήταν η 15η της σεζόν, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε ο Nigel Mansell από το 1992. Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα ξεκινήσει από την καλύτερη δυνατή θέση τον αυριανό αγώνα, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να είναι βροχερός. Η κυριαρχία της Red Bull επιβεβαιώθηκε και από τη δεύτερη θέση του Mark Webber.

Κατάληψη στη δεύτερη σειρά της εκκίνηση θα κάνει αύριο η McLaren. Ο Jenson Button σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, ενώ δίπλα του θα ξεκινήσει ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός δυσκολευόταν με το δεύτερο sector, στο οποίο δεν μπορούσε να βρει περισσότερο χρόνο από τους υπόλοιπους κορυφαίους συνδυασμούς. Ο Button ήταν ευχαριστημένος με την αεροδυναμική ισορροπία του μονοθεσίου του, αλλά θα είναι ακόμα περισσότερο αν η άσφαλτος δροσιστεί από το νερό της βροχής στον αυριανό αγώνα, όπως και ο Lewis Hamilton.

Εξαιρετική απόδοση είναι ο Fernando Alonso. Μπορεί η 150° Italia να μην μπορούσε ν’ ανταγωνιστεί τις RB7 και MP4-26, ωστόσο ο Ισπανός έδειξε την κλάση του, με αποτέλεσμα να είναι μόλις 1 δέκατο πιο αργός από τον Hamilton. Ο Ferni είναι από τους οπαδούς της βροχής, διότι γνωρίζει ότι στο υγρό στοιχείο ο ρόλος του μονοθεσίου μειώνεται. Ο team-mate του, Felipe Massa, θα ήθελε σίγουρα έναν καλύτερο χρόνο μπροστά στους συμπατριώτες τους, όμως ο έβδομος χρόνος και τα 5 δέκατα από τον Alonso δεν τον αφήνουν ικανοποιημένο.

Ανάμεσά τους θα βρεθεί ο Nico Rosberg. Ο 26χρονος απέχει πολύ από το 1:13, ωστόσο ο γύρος του στο Q3 του επιτρέπει να ξεκινήσει από την έκτη θέση. Από την άλλη, ο Michael Schumacher επέλεξε να μην γράψει χρόνο στο Q3, έτσι θα ξεκινήσει από την 10η θέση του grid. Πολύ καλά τα πήγε γι’ άλλη μια φορά ο Adrian Sutil, γράφοντας τον 8ο καλύτερο χρόνο, ενώ γρήγορος μπροστά στους Βραζιλιάνους ήταν και ο Bruno Senna.

Η πιθανότητα βροχής για τον αυριανό αγώνα είναι σοβαρή, έτσι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι από τους οδηγούς έχουν επιλέξει ρυθμίσεις για βαριά βροχή ή για μικρής έντασης βροχή. Πάντως, σύμφωνα με τις μετρολογικές προβλέψεις, ακόμα και οι καταιγίδες είναι πιθανές για το μεσημέρι της Κυριακής. Όπως και να ‘χει, ο αγώνας προβλέπεται να είναι πολύ ενδιαφέρον, ξεκινάει στις 18:00 ώρα Ελλάδας και μπορείς να τον παρακολουθήσεις μαζί μας, μέσω του Live Chat.

Αναλυτικά οι χρόνοι και οι τελικές από τις τελευταίες κατατακτήριες του 2011:
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα