GP Βραζιλίας 2011: Ελεύθερες Δοκιμές Σαββάτου

Λίγο πριν από τις τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές της φετινής σεζόν, ο Sebastian Vettel επέβαλε την τάξη στο Interlagos, αφού ήταν ο ταχύτερος οδηγός. Η μάχη μεταξύ των Red Bull και McLaren αναμένεται “καυτή”, καθώς και οι 4 οδηγοί είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Σ’ αυτό, φυσικά, βοηθά και το μικρό μήκος της πίστας.

Ο Vettel,

λοιπόν, έγραψε τον ταχύτερο χρόνο με τα μαλακά ελαστικά. Ο Γερμανός θέλει διακαώς αυτή την pole position, διότι αν το κάνει, θα σπάσει το ρεκόρ του Nigel Mansell, το οποίο κρατάει από το 1992. Ωστόσο, το έργο του δε θα είναι εύκολο. Οι χρόνοι μεταξύ των 4 πρώτων είναι εξαιρετικά κοντά, έτσι θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του, αν θέλει να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ.

Στη δεύτερη θέση βλέπουμε τ’ όνομα του Jenson Button. Ο Βρετανός δείχνει πολύ ανταγωνιστικός και ένα από τα φαβορί για την pole position. Από εχθές μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές στην MP4-26 του, οι οποίες φάνηκε ν’ απέδωσαν. Ο Πρωταθλητής του 2009 άφησε στην τρίτη θέση τον Mark Webber.

Την πολύ κλειστή και ανταγωνιστική αυτή τετράδα συμπληρώνει ο Lewis Hamilton. Ο 26χρονος είναι πολύ ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του μονοθεσίου του και δείχνει να έχει περισσότερη ταχύτητα, την οποία δε ήθελε να δείξει. Ο Βρετανός δε θα έλεγε όχι στο ενδεχόμενος της βροχής, καθώς ξέρουμε ότι η ταχύτητά του στο υγρό στοιχείο είναι τρομερή, αν δεν κάνει λάθη. Επίσης, ο οδηγός της McLaren τόνισε χθες ότι η RB7 είναι και πάλι ταχύτερη από την MP4-26.

Όπως είναι λογικό, ο οδηγός που είναι πιο κοντά στους 4 πρωτοπόρους είναι ο Fernando Alonso. Ο “El Nano” δήλωσε χθες ότι θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει ν’ ανταγωνιστεί τα Red Bull και McLaren. Η ικανότητά του στη βροχή είναι γνωστή, άρα θέλει πολύ να είναι βροχερός ο τελευταίος αγώνας της σεζόν.

Ας αναφερθούμε λίγο στο τελευταίο 10λεπτο της διαδικασίας. Οι 4 πρώτοι βγήκαν με τη μαλακή γόμα και άρχισαν να σημειώνουν χρόνους. Αρχικά, να πω ότι η μαλακή γόμα της Pirelli είναι περίπου 8-9 δέκατα ταχύτερη από τη μέση γόμα. Επίσης, ίσως να δούμε τους οδηγούς να κάνουν και δεύτερο γρήγορο γύρο με ένα σετ, διότι είναι πιθανό τα ελαστικά να έχουν περισσότερη πρόσφυση τότε. Στον πρώτο γύρο, ο Vettel πέρασε πρώτος με 1:12.508. Ο Hamilton δεύτερος με 1:12.622, ο Webber τρίτος με 1:12.641 και ο Button τέταρτος με 1:12.822. Όλοι, όμως, έκαναν και δεύτερο γρήγορο γύρο. Ο μόνος που κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του ήταν ο Vettel, γράφοντας το τελικό 1:12.460. Ο Hamilton δεν μπόρεσε να βελτιώσει και μαζί με τον Vettel μπήκαν στα pits. Οι Webber και Button έκαναν και τρίτο γύρο. Ωστόσο, βελτίωση δεν είδαν. Έκαναν και τέταρτο γρήγορο γύρο, βελτιώνοντας τους χρόνους τους.

Οι πιθανότητα βροχής για τον αγώνα δεν είναι μικρή. Αυτό κάνει ενδιαφέρον το γεγονός πως οι ομάδες και οι οδηγοί ίσως να επιλέξουν διαφορετικές ρυθμίσεις. Άλλος μπορεί να ρυθμίσεις το μονοθέσιό του για βροχή και άλλος για στεγνό αγώνα. Θα τα δούμε, όμως, όλα στις κατατακτήριες, οι οποίες ξεκινούν στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Αναλυτι
Keywords
Τυχαία Θέματα