Η πιο cool αερόψυκτη, ανοιχτή Porsche 911 στην ιστορία;

Το αυτοκίνητο που βλέπεις, είναι η “America GS” και κατά τη γνώμη μου, είναι η πιο cool, αερόψυκτη Porsche 911 cabrio και ίσως μία από τις πιο cool Porsche 911 γενικά! Γιατί;

Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω και αυτό δεν συμβαίνει σε πολλά αυτοκίνητα. Πρώτα απ’ όλα, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Είναι μία Porsche 964, η οποία βγήκε από το εργοστάσιο φορώντας πρακτικά ολόκληρο τον κατάλογο

των extras που είχε τότε η εταιρία. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα βασικά… Από τη στιγμή που κύλισε τις ρόδες της από τη γραμμή παραγωγής, το αυτοκίνητο έχει γίνει ένα demo car στο οποίο τοποθετήθηκαν μοναδικά εξαρτήματα, κατασκευασμένα από την μικρή engineering εταιρία του ιδιοκτήτη, Robert Linton. Εκτός αυτού, κάθε αλλαγή που γίνεται ακόμα και σήμερα στο αυτοκίνητο, γίνεται σε συνεργασία με την ίδια την Porsche, αφού το όχημα κατασκευάζεται για να εξερευνήσει τα όρια του τι είναι δυνατό σχεδιαστικά και κατασκευαστικά, για μελλοντική εφαρμογή.

Δεν θα σου αναφέρω τι φοράει το αυτοκίνητο. Θα πω μόνο ότι ο κινητήρας είναι ένας επίπεδος εξακύλινδρος με χωρητικότητα 3.8 λίτρων που αποδίδει 445 άλογα και συνδυάζεται με ένα ριζικά ανασχεδιασμένο και αναπρογραμματισμένο Tiptronic. Η ισχύς περνά στον δρόμο από τους πίσω τροχούς, μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Το όχημα δεν ζυγίζει περισσότερα από 1.000 κιλά! Κάθε βίδα έχει αλλαχθεί με νέα, κάθε εξάρτημα με καινούριο. Έχει carbon-ceramic δίσκους ενώ οι monobloc, 8-πίστονες δαγκάνες είναι κατασκευασμένες από ένα κράμα αλουμινίου-λιθίου. Έχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση με αμορτισέρ τιτανίου-αλουμινίου. Έχει carbon τα πάντα!

Δύο μόνο ελαττώματα βρίσκω. Το 80s-90s εσωτερικό για το οποίο δεν θα εκφέρω γνώμη και το γεγονός ότι έχει διανύσει μόλις 350 μίλια επειδή είναι υπερβολικά μοναδικό. Ποιο το νόημα του να ετοιμάζεις ένα αυτοκίνητο για 30 χρόνια και να μην το έχεις οδηγήσει; Τι feedback μπορείς να δώσεις; Ποιος μου λέει ότι αν πατήσει στραβά σε μία μικρή λακκούβα δεν θα σπάσουν τα πάντα; Καλές οι μελέτες, αλλά να έχουν νόημα στην πραγματική ζωή. Κατά τα άλλα, respect κε Linton… Για πραγματικά άπειρες φωτογραφίες, μπορείς να σπαταλήσεις ημέρες χαζεύοντας τα posts του Linton στο Rennlist.

Keywords
Τυχαία Θέματα