Η παραγωγή του Morgan EvaGT καθυστερεί δύο χρόνια

Οι Βρετανοί της Morgan θα καθυστερήσουν τη παραγωγή του τετραθέσιου EvaGT για 2 χρόνια, αφού θέλουνε να αναπτύξουν περαιτέρω την τεχνολογία μαγνησίου. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο Pebble Beach Concours d’Elegance το 2010 και ο αρχικός προγραμματισμός έλεγε ότι το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαζόταν την έκθεση της Γενεύη τον Μάρτιο που μας έρχεται. Λόγω όμως της τεχνολογίας μαγνησίου, το μοντέλο θα παρουσιαστεί τελικά, στην ίδια έκθεση, δύο χρόνια μετά, το 2014.

Ο Charles Morgan,

CEO της Μοrgan, δήλωσε ότι έχουνε επενδύσει 1.4 εκατ. λίρες μαζί με ακόμη τέσσερις συνεργάτες τους (Penso Consulting Ltd,  Superform Aluminium, το πανεπιστήμιο του Coventry και η Magnesium Elektron UK) στο project MagMog για να αναπτύξουν ένα σασί το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από προηγμένα επαναστατικά υλικά.

Το EvaGT θα εφοδιάζεται με έναν 3.0λιτρο turbo κινητήρα της BMW απόδοσης 306 ίππων με 40 κιλά ροπή, μέση κατανάλωση 7.0 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές CO2 200 γρ/χλμ. Το συνολικό του βάρος δεν θα ξεπερνά τα 1.250 κιλά και θα είναι ικανό να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4.5 δευτερόλεπτα. Θα υπάρχει αυτόματο και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 274 χλμ/ώρα. Η τιμή του θα κυμαίνεται από €85.000 έως €105.000 με την προκαταβολή για όποιον θέλει να το προ-παραγγείλει, να ανέρχεται στο ποσό των €6.000.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα