Η παλιά πίστα της Monza θα γίνει μουσείο μηχανοκίνητου αθλητισμού

Η παλιά πίστα της Monza και πιο συγκεκριμένα οι έντονα κεκλιμένες στροφές, θα μετατραπούν σε multimedia μουσείο αφιερωμένο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτή ήταν η απόφαση του “Δημοτικού Συμβουλίου” της Monza αφού στις 6 Μαΐου, ενέκρινε πρόταση που είχε γίνει πριν αρκετούς μήνες με αυτό το περιεχόμενο.

Οι στροφές αυτές είναι το πλέον χαρακτηριστικό σημείο της παλιάς πίστας και παρότι εγκαταλελειμμένες, αποτελούν ακόμα ένα εξαιρετικό θέαμα που “δένει” όμορφα με το περιβάλλον και την σύγχρονη πίστα. Ευτυχώς το Συμβούλιο

πήρε τη σωστή απόφαση γιατί η εναλλακτική πρόταση ήταν το γκρέμισμα της παλιάς πίστας, μίας πίστας μνημείο! (Σχόλιο: Ποιος νοήμων άνθρωπος προτείνει το γκρέμισμα της παλιάς Monza; Για όνομα του Θεού). Σύμφωνα με το σχέδιο, το μουσείο θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό κάποια στιγμή μέσα στο 2015 και θα αποτελεί ατραξιόν για εκατομμύρια επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνο. Επιπλέον, με την αναπαλαίωση των κομματιών αυτών, θα αναδειχθεί η αρχιτεκτονική αξία τους και θα δείχνουν στους επισκέπτες πώς ήταν οι αγώνες τα περασμένα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα