Massa: Λύθηκε το πρόβλημα με τα ελαστικά

Την κατά κράτος ήττα δέχθηκε ο Felipe Massa στο Ισπανικό Grand Prix από τον Valtteri Bottas, ο οποίος πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση με την FW36. Το κυριότερο πρόβλημα για τον Βραζιλιάνο ήταν τα ελαστικά, τα οποία δεν μπορούσε να κάνει να δουλέψουν όπως πρέπει. Ξεκίνησε τον αγώνα από την 9η θέση, ωστόσο, αντί να κερδίσει θέσεις, έχασε, μιας και τερμάτισε στην 13η θέση, πολύ πίσω από τον 5ο Bottas.

Στις δοκιμές τής Βαρκελώνης, ο Massa είχε την ευκαιρία να

οδηγήσει για μία ημέρα το βρετανικό μονοθέσιο, κάνοντας 55 γύρους. Μερικά χιλιόμετρα έγιναν στο βρεγμένο, όμως, όταν μπήκαν στα slicks, προσπάθησε να λύσει τα προβλήματα που είχε στο περασμένο Σαββατοκύριακο και πλέον αποτελούν παρελθόν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Πιστεύω πως λύθηκε το πρόβλημα. Τρέξαμε και δεν είχα πρόβλημα με τη φθορά των ελαστικών σε σχέση με τον αγώνα. Η μόνη διαφορά ήταν ότι στον αγώνα είχε κίνηση, έτσι αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ειδικά γι’ αγώνες που θα είμαστε κολλημένοι πίσω.

Όπως και στην Αυστραλία, έτσι και στην Ισπανία, η Williams πήρε την 5η θέση, έχοντας αυξημένη ανταγωνιστικότητα. Ο 32χρονος ελπίζει πως αυτό θα συνεχιστεί και στο Μονακό, αν και κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την απόδοσή του εκεί, λόγω τής ιδιαίτερης πίστας.

Η πίστα τής Βαρκελώνης είναι διαφορετική σε σχέση με το Μονακό, αλλά νομίζω ότι το μονοθέσιο ήταν ανταγωνιστικό, ίσως περισσότερο απ’ ό,τι περίμενα. Ελπίζω να κάνουμε το ίδιο στο Μονακό και πιέζουμε πολύ σκληρά για να πάρουμε περισσότερους βαθμούς από τις ομάδες με τις οποίες παλεύουμε.

Πλέον, η ομάδα τού Grove βρίσκεται στην 5η θέση τής βαθμολογίας, περνώντας μπροστά από τη McLaren. Ο πρώην οδηγός τής Ferrari έχει ακόμα πιο υψηλούς στόχους, αλλά επισημαίνει ότι το βασικό είναι να τερματίζουν και τα δύο μονοθέσια στη 10άδα.

Με τον Valtteri σκοράραμε περισσότερους βαθμούς απ’ ό,τι η Force India και η McLaren, κάτι που ήταν θετικό, διότι περάσαμε τη McLaren στο πρωτάθλημα. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε έτσι και να συνεχίζουμε να παίρνουμε βαθμούς με τα δύο μονοθέσια, για να πλησιάσουμε τη Force India και να θυμάστε ότι είναι πιθανό να κερδίσουμε τη Ferrari. Ίσως και τη Red Bull, και πρέπει πιστεύουμε ό,τι είναι πιθανό.

Keywords
Τυχαία Θέματα