Η νέα TNGA πλατφόρμα της Toyota θα βάλει τέλος στις ανακλήσεις

Η Toyota, στην παρουσίαση της στρατηγικής πλατφορμών που θα ακολουθήσει στο μέλλον, ανακοίνωσε πως τα μοντέλα του μέλλοντος θα είναι ελαφρύτερα, ταχύτερα, φθηνότερα στην κατασκευή και καλύτερα στην οδήγηση και όλα αυτά, σε μεγάλο βαθμό, θα οφείλονται στην νέα TNGA –Toyota New Global Architecture- πλατφόρμα της εταιρίας.

Η TNGA θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο

νέο Toyota Prius και από εκεί και πέρα θα χρησιμοποιηθεί για όλα τα αυτοκίνητα της φίρμας. Σύμφωνα με τον Mitsuhisa Kato, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Toyota, η νέα αυτή αρχιτεκτονική θα μειώσει κατά 30% τον χρόνο εξέλιξης και κατά 15-20% το κόστος. Αυτά τα οφέλη θα διοχετεύονται στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Παράλληλα, ο Kato αναφέρει πως η TNGA θα βοηθήσει στο να επιτευχθεί χαμηλότερο κέντρο βάρους ενώ παράλληλα «θα θέσει νέα standards απόδοσης».

Όπως είναι λογικό, η νέα αυτή πλατφόρμα είναι η απάντηση της Toyota στον ανταγωνισμό της Honda, της Ford και της GM στις Η.Π.Α. ενώ με αυτήν, η Γιαπωνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία ελπίζει να βάλει ένα τέλος σε μία σειρά ανακλήσεων που έχουν «πλήξει» την εταιρία την τελευταία δεκαετία.

[Πηγή: Autoexpress]

Keywords
Τυχαία Θέματα