Η λίστα της FIA για το 2013

Η FIA έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των ομάδων τής Formula 1 για τη νέα σεζόν. Όπως γράψαμε χθες, από τη λίστα αυτή απουσιάζει η HRT, αφού η μικρή ισπανική ομάδα δεν πρόλαβε να δηλώσει συμμετοχή εντός τής προθεσμίας που όρισε η FIA

(μέχρι την Παρασκευή), λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά κυρίως επειδή δεν κατάφερε να βρει αγοραστή.

Πέρα από την HRT, βλέπουμε ότι λείπουν αρκετά ονόματα οδηγών, παρόλο που εμείς ξέρουμε ότι έχουν συμφωνήσει με κάποιες ομάδες, ενώ κάποιοι οδηγοί έχουν ανακοινωθεί επίσημα από τις ομάδες τους. Οι οδηγοί που ανήκουν στις δύο αυτές κατηγορίες είναι ο Nico Hulkenberg κι ο Esteban Gutierrez (το είπε ο Perez) για τη Sauber, ο Charles Pic για την Caterham, οι Daniel Ricciardo και Jean-Eric Vergne μένουν στην Toro Rosso, ενώ  στη Force India, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η θέση του Paul di Resta. Στη Marrusia, θα βρίσκεται ξανά ο Timo Glock, με τις φήμες να θέλουν δίπλα του τον Max Chilton.

Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν βλέπουμε στη λίστα ονόματα που ξέρουμε ότι έχουν κλείσει σίγουρα ομάδα για το 2013, είναι γιατί οι ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα του 2013 νωρίτερα μέσα στη σεζόν· η Sauber, για παράδειγμα, δήλωσε συμμετοχή στις 29 Οκτωβρίου, όταν δεν ήξερε κανέναν από τους δύο οδηγούς της. Πιο νωρίς απ’ όλους δήλωσε συμμετοχή η Caterham, στις 15 Οκτωβρίου· στην άλλη άκρη, οι Ferrari, McLaren, Sauber, και Williams επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στις 29 Οκτωβρίου.

Στη λίστα που θα δεις παρακάτω, το μόνο που προκαλεί μια μικρή έκπληξη είναι το νούμερο που θα πάρει ο Lewis Hamilton στη Mercedes, καθώς δε θα είναι το 9, δηλαδή ο νούμερο 1 οδηγός, αλλά θα πάρει το 10· αυτό μπορεί να γίνεται επειδή ο Βρετανός είναι νέος στην ομάδα, ή επειδή οι Γερμανοί θέλουν να μας δώσουν την εντύπωση ότι θα ισονομία μεταξύ των Hamilton και Rosberg.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα