Η Volvo εξετάζει τον ανταγωνιστή των Mini

Το μικρότερο μοντέλο της γκάμας της Volvo είναι το ολοκαίνουργιο V40 το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τις πωλήσεις του στη χώρα μας από τα μέσα Ιουλίου με αρχική τιμή 21.070 ευρώ. Ωστόσο, η Volvo θέλει να κατασκευάσει ακόμη ένα μικρότερο αυτοκίνητο, το οποίο θα τεθεί απέναντι από τα μοντέλα της Mini.

Αυτό δήλωσε o CEO της Volvo,

Stefan Jacoby, σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Autonews. O Jacoby ανέφερε ότι για να κατασκευαστεί το μοντέλο αυτό, η Volvo πρέπει να βρει συνεργάτη ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, και θα μπορούσε να φορά τον νέο μικρό κινητήρα που ήδη αναπτύσσουν από κοινού με την μητρική Geely.

Για την επιθυμία κατασκευής ενός premium μικρού μοντέλου, δήλωσε ότι οι κάτοχοι μεγάλων premium αυτοκινήτων, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν “το κάτι παραπάνω” ώστε να αποκτήσουν ένα πολυτελές μικρό. Ο Jacoby επικαλέστηκε πρόσφατη έρευνα της JATO Dynamics, η οποία αναφέρει ότι οι πωλήσεις των μικρών premium αυτοκινήτων, έχουν αυξηθεί κατά 19% μέσα στο 2011, πουλώντας 332.262 μονάδες, με το Audi A1 να ηγείται της κατηγορίας.

Το μοντέλο μην περιμένεις να το δούμε μέσα στα επόμενα 3 με 4 χρόνια, αφού o Jacoby δήλωσε ότι δεν βιάζονται.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα