Σχεδόν 300 km/h με υβριδικό Jetta

Με το δημοσιογράφο Κάρλος Λάγκο – του αμερικάνικου περιοδικού Motor Trend –πίσω από το τιμόνι, το Volkswagen Jetta Hybrid έπιασε ταχύτητα 298,36 km στις αλυκές του Μπόνβιλ, στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ταχύτητα από υβριδικό αυτοκίνητο

που βασίζεται σε έκδοση παραγωγής.

Η καταγραφή του ρεκόρ έγινε κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης Speed Week, την οποία διοργανώνει ο οργανισμός χρονομέτρησης της νότιας Καλιφόρνια, SCTA. Ο Λάγκο οδήγησε ένα τροποποιημένο υβριδικό Jetta, το οποίο πληρούσε τις προδιαγραφές του SCTA. Οι βελτιώσεις στον κινητήρα και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη έγιναν στην έδρα της Volkswagen, στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας, ενώ αμερικάνικες εταιρείες υποστήριξης αγωνιστικών αυτοκινήτων συμμετείχαν σρο εγχείρημα.

Το Jetta Hybrid συνδυάζει τον 1.4 TSI, ισχύος 150 PS, με ηλεκτροκινητήρα ο οποίος προσθέτει άλλα 27 PS και 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. «Αποτελεί πραγματική τιμή η συνεργασία μας με τη Volkswagen σε αυτό το εγχείρημα και ελπίζουμε να επιστρέψουμε σύντομα στις αλυκές του Μπόνβιλ ώστε να καταρρίψουμε το ρεκόρ και πάλι με το Jetta Hybrid», δήλωσε ο εκδότης του Motor Trend, Εντ Λο.

Keywords
Τυχαία Θέματα