Η VW ετοιμάζει 3 πλατφόρμες για τα ηλεκτρικά της και περισσότερα SUV

13:52 5/8/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η VW θέλει να αλλάξει πρόσωπο μετά το σκάνδαλο με τους ρύπους και παρουσίασε το πρόγραμμα “Strategy 2025” που περιλαμβάνει την παρουσίαση αρκετών νέων ηλεκτρικών μοντέλων, την δημιουργία περισσότερων SUV, αλλά και αρκετά οικονομικά μοντέλα, ενώ η αυτόνομη οδήγηση θα είναι “βασικό ζήτημα”.

Ο Matthias Erb, chief engineer του VW Group Βορείου Αμερικής έδωσε κάποιες πληροφορίες για αυτά που ετοιμάζει η γερμανική εταιρεία

κατά την διάρκεια του CAR Management Briefing Seminars.

H VW ετοιμάζει τρεις ηλεκτρικές πλατφόρμες που θα τοποθετηθούν σε πάνω από 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ετοιμάζει για όλες τις εταιρείες του Group. Κάθε πλατφόρμα θα είναι σπονδυλωτή για να έχει ευέλικτο πλαίσιο ώστε να τοποθετηθεί σε μοντέλα με διαφορετικές διαστάσεις ή μεταξόνια με τα κομμάτια να ταιριάζουν σε κάθε μάρκα ξεχωριστά, ενώ όλα τα ηλεκτρικά θα είναι χτισμένα γύρω από την μπαταρία.

Ήδη έχουμε δει την πρώτη ηλεκτρική πλατφόρμα, την MEB (Modular Electric Platform), στο Budd-e concept που παρουσίασε η εταιρεία τον περασμένο Ιανουάριο στην CES στο Las Vegas. Το πάτωμα του Budd-e είναι επίπεδο και παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες 317 ίππων, ένας τοποθετημένος σε κάθε άξονα, που τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 101KW. Σύμφωνα με την VW έχει τελική ταχύτητα 150 χλμ/ώρα και αυτονομία 533 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Το εσωτερικό του είναι σαν ένα εργαστήριο ηλεκτρονικών ειδών που επιτρέπει στον οδηγό να το διαμορφώσει όπως ο ίδιος επιθυμεί και επιτρέπει στον οδηγό του να ελέγχει με χειρονομίες όλες τις λειτουργίες αντί για διακόπτες. Τα χαρακτηριστικά αυτά αναμένεται να περάσουν στα περισσότερα μελλοντικά μοντέλα της VW. Τέλος ο Erb δήλωσε:

Για σχεδόν ένα χρόνο η εταιρεία παλεύει σκληρά για να αλλάξει την εικόνα της αλλά δεν θέλει να χάσει την κληρονομιά της. Δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξεις έναν οργανισμό αλλά είναι μια συνεχής διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα