Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συνεργασία με την VW τελείωσε, Οι Γερμανοί έχουνε άλλη άποψη

Και νέο επεισόδιο στο σήριαλ της VW με την Suzuki παίχτηκε την Παρασκευή, αφού οι Ιάπωνες εξέδωσαν δελτίο τύπου στο οποίο ανακοίνωσαν ότι η συνεργασία με την VW έχει τερματιστεί από την μεριά της, απειλώντας μάλιστα τον Γερμανικό κολοσσό ότι αν δεν την τερματίσει και αυτός, επιστρέφοντας το 19.9% των μετοχών της, θα  παραπέμψει την υπόθεση στα διεθνή δικαστήρια.

Ο πρόεδρος της Suzuki, Osamu Suzuki, στο

δελτίο τύπου αναφέρει ότι προχώρησε στη κίνηση αυτή αφού πλέον υπάρχει έλλειψη συνεργασίας της VW ώστε να κάνει ότι αρχικά είχε υποσχεθεί. Πλέον θα εργαστούν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με την VW ως ανεξάρτητες εταιρίες.

Φυσικά οι Γερμανοί δεν έμειναν άπραγοι στην κίνηση αυτή των Ιαπώνων και εκπρόσωπος του VW Group δήλωσε στο Bloomberg ότι είναι εξαιρετικά απογοητευμένοι από την κίνηση αυτή της Suzuki να καταγγείλει την σύμβαση αλλά δεν υπάρχει κάποιο νομικό υπόβαθρο που να τους υποχρεώνει να επιστρέψουν τις μετοχές της Suzuki. Καταλήγει ότι η Volkswagen θα συνεχίσει να κρατά το μερίδιο της χωρίς να θέλει να το επιστρέψει.

Η Suzuki είναι διατεθειμένη να δώσει μερικό χρόνο στο VW Group ώστε να της επιστρέψει τις μετοχές της προτού προχωρήσουν νομικά. Την Παρασκευή οι μετοχές των δύο εταιριών έχασαν κατά 1.2% (VW) και 2.7% (Suzuki).

Για εσένα που έχεις χάσει τα προηγούμενα επεισόδια να θυμίσω ότι όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο όταν οι Γερμανοί δήλωσαν απογοητευμένοι από την μέχρι τώρα συνεργασία με τους Ιάπωνες, με τον πρόεδρο της Suzuki να δηλώνει ότι ποτέ μέχρι στιγμής η εταιρία του δεν έχει χρησιμοποιήσει καμία τεχνολογία της VW και ότι αν κάποια στιγμή χρειαστούν βοήθεια, θα κοιτάξουν να την βρούνε από άλλους κατασκευαστές, όπως και έκαναν με τους πετρελαιοκινητήρες της Fiat, κίνηση που όπως φαίνεται ξεχείλισε το ποτήρι.

Η Suzuki είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν θέλει πλέον την συνεργασία αυτή και ότι επιθυμεί να εξαγοράσει πίσω το 19.9% των μετοχών της που κατέχουν οι Γερμανοί, η VW φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει μια τέτοια κίνηση. Η Suzuki στη συνέχεια θέλησε να συνεργαστεί περαιτέρω με την Fiat, κίνηση που ο Sergio Marchionne καλοβλέπει. Ακολούθησε μια περίοδος που οι δύο εταιρίες ούτε που μιλούσαν έως ότου η VW βγάλει το δελτίο τύπου στο οποίο ανέφερε ότι αναθεωρεί την σχέση με την Suzuki. Ακολούθησε η καταγγελία της σύμβασης από την μεριά της Suzuki με την VW να επιμένει ότι δεν έχει σκοπό να δώσει το 19.9% των μετοχών της αρχικής συμφωνίας του 2009.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα