Η Saleen αντιμέτωπη με αγωγές και έλλειψη ρευστότητας

Πυκνά τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Saleen σχετικά με το μέλλον της, μιας και μάχεται για την επιβίωσή της. Η αντιπροσωπεία Red McCombs Ford του Σαν Αντόνιο των Η.Π.Α, προχώρησε σε μήνυση κατά της Saleen, κατηγορώντας της για απάτη και παραβίαση της μεταξύ τους σύμβασης. Σύμφωνα με την μήνυση, η αντιπροσωπεία παρήγγειλε τρεις βελτιωμένες Mustang από την Saleen, αλλά έξι μήνες μετά, η εταιρία δεν παρέδωσε τα αυτοκίνητα,

παρότι έχει πάρει προκαταβολές ύψους 22.000 δολαρίων.

Και δεν είναι η μόνη αντιπροσωπεία της Ford που αντιμετωπίζει προβλήματα με την Saleen, αφού και μια στο Μπρίστολ του Τενεσί, περιμένει περισσότερο από έναν χρόνο για να παραλάβει μια βελτιωμένη Mustang. Υποτίθεται πως αυτή θα ήταν έτοιμο στα τέλη του 2015, ενώ αργότερα η Saleen είπε πως θα την έχει έτοιμη στις αρχές του Ιούνη. Όπως κατάλαβες, η αντιπροσωπεία μέχρι και σήμερα δεν έχει παραλάβει το αυτοκίνητο.

Η Saleen ιδρύθηκε το 1984, αλλά η τωρινή Saleen Automotive, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011, μετά από μια μακρά νομική μάχη του ιδρυτή της, Steve Saleen, στη προσπάθειά του να ανακτήσει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Saleen. Δυστυχώς από τότε, η εταιρία αντιμετωπίζει συνεχή οικονομικά προβλήματα, μιας και μόνο ένα τρίμηνο του 2014, κατάφερε και σημείωσε κέρδη, ενώ στα τέλη του 2014 είχε μόλις 7.261 δολάρια σε μετρητά.

Στο τέλος του 2015, η Saleen πούλησε τα S7, S7R και S5S Raptor έναντι 745.755 δολαρίων, για να αποπληρώσει υποχρεώσεις ύψους 11,4 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ είχε 1,3 εκατομμύρια απλήρωτους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς. Τα συνολικά έσοδα του 2015 ανήλθαν στα 3,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι απώλειες άγγιξαν τα 8,5 εκατομμύρια δολάρια. Η μήνυση της αντιπροσωπείας α Red McCombs Ford ζητά αποζημίωση 30.000 δολαρίων, περίπου τα μισά των ταμειακών αποθεμάτων της Saleen, μιας και στα τέλη του 2015, είχε ταμειακά διαθέσιμα 60.850 δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα