Η Porsche 911 GT3 RS διαθέσιμη τελικά και με χειροκίνητο κιβώτιο;

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες πως η νέα Porsche 911 GT3 RS που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι, θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά και μόνο με το εξαιρετικό αυτόματο PDK κιβώτιο 7 σχέσεων. Για τους λάτρεις της “κουτάλας” αυτή η επιλογή της Porsche τους ξένισε, αφού περίμεναν πως στην πιο σκληροπυρηνική έκδοση της νέας 911, θα

υπήρχε η επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου.

Ωστόσο φήμες εξ Αμερικής κάνουν λόγο πως η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία από τη Στουτγάρδη εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει τη νέα 911 GT3 RS και με μηχανικό κιβώτιο. Η Porsche καταμέσης της έρευνας που έχει ξεκινήσει σχετικά με τις αυτοαναφλεγόμενες 911 GT3 (διάβασε περισσότερα για το θέμα εδώ), δοκιμάζει ήδη μουλάρια της 911 GT3 RS τα οποία εξοπλίζονται με χειροκίνητο κιβώτιο.

Με PDK ή χειροκίνητο κιβώτιο, η νέα Porsche 911 GT3 RS θα έχει μειωμένο βάρος, μεγαλύτερη δύναμη και καλύτερη αεροδυναμική. Θα ντυθεί με νέο bodykit, το οποίο θα διαθέτει ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα στο μπροστά spoiler, φουσκωμένα φτερά, φαρδύτερο μετατρόχιο και μεγάλη ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, ενώ το βάρος της θα μειωθεί τοποθετώντας ελαφρύτερα κρύσταλλα παραθύρου, απογυμνωμένη καμπίνα, ανθρακονημάτινη οροφή και ελαφρύτερα εξωτερικά πάνελς. Συνολικά, το νέο αεροδυναμικό πακέτο της θα παράγει 50% περισσότερη κάθετη αεροδυναμική πίεση σε σχέση με την 911 GT3.

Μηχανικά θα φορά τον εξακύλινδρο 3,8-λίτρων boxer κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 500 άλογα, με τη κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 3,0-3,2 δευτερόλεπτα, με την τελική της ταχύτητα να είναι μικρότερη από τα 315 χλμ/ώρα της 911 GT3, τόσο λόγο της διαφορετικής κλιμάκωσης του κιβωτίου, όσο και της μεγαλύτερης κάθετης αεροδυναμικής πίεσης που θα παράγει το νέο bodykit.

Η 911 GT3 RS σύμφωνα με τον Andreas Preuninger, επικεφαλή της GT σειράς της Porsche, θα διαθέτει τόσο καλό σύστημα διεύθυνσης όσο είχε και η GT3 RS 4.0. Θα χρησιμοποιεί το αμάξωμα της Turbo, που είναι πλατύτερο από αυτό της Carrera 4 που χρησιμοποιεί η GT3. Επίσης θα διαθέτει σκληρότερη ανάρτηση και εξάτμιση κατασκευασμένη από τιτάνιο.

[Πηγή: Caranddriver.com]

Keywords
Τυχαία Θέματα