Η Mercedes θα καλωσόριζε τις BMW και Audi στη Formula 1

Εδώ και καιρό διαβάζουμε φήμες σχετικά με την είσοδο της Audi στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα του πλανήτη, οι οποίες συνοδευόταν από διαψεύσεις, όπως έγινε και πριν έναν μήνα. Το περιβάλλον της Formula 1 δεν είναι φιλόξενο, κάτι που αποδεικνύεται από τις αποχωρήσεις μερικών ηχηρών ονομάτων, όπως είναι η Toyota και η BMW.

Για

να μπορέσεις να βρεθείς στην κορυφή ή κοντά σε αυτή, ένα βασικό συστατικό είναι το να διαθέσεις πολλά χρήματα, όπως έκανε φέτος η Mercedes AMG, αλλά σίγουρα αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Παρ’ όλα αυτά, ο επί κεφαλής της Daimler, Dieter Zetsche, δε θα ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να μπουν οι BMW και Audi στη Formula 1.

Μοιραζόμαστε το 80% στην αγορά των premium αυτοκινήτων με την Audi και τη BMW. Φυσικά, έχουμε θαυμάσει τη Red Bull, τη Ferrari κι άλλες ομάδες, ωστόσο κι άλλες ομάδες όπως οι BMW και Audi θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτες από εμάς.

Ποτέ δε φανταζόμασταν ότι η επιτυχία θα ήταν τόσο δύσκολη και τόσο χρονοβόρα για να έρθει. Αν κάνουμε κάτι, το κάνουμε σωστά. Έτσι, δεν είχαμε χρόνο για ν’ απορούμε πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα ούτε έχουμε σχέδια ν’ αλλάξουμε κάτι πάνω στην τωρινή δέσμευση.

Όσο για τα προβλήματα που υπάρχουν στο άθλημα, τα λόγια του Γερμανού ήταν οι κλασικές δηλώσεις που έχουν προκύψει φέτος από τους ανθρώπους της Mercedes, με τις οποίες πολλοί διαφωνούμε.

Είναι παράλογο να πούμε ότι η Formula 1 είναι νεκρή. Δεν μπορώ να σκεφτώ μια πιο συναρπαστική σεζόν. Όλη η κρητική έγινε από άτομα που δεν ήταν επιτυχημένα. Οι περισσότεροι σίγουρα δεν έχουν αξιοποιήσει τη δυναμική της Formula 1, διότι τα επίσημα κανάλια δεν έχουν χειριστεί το θέμα με επαγγελματικό τρόπο. Περισσότερο από ποτέ προσπαθούμε να συμβάλουμε στο να κάνουμε το άθλημα πιο επαγγελματικό. Το βασικό ζήτημα είναι να προσεγγίσουμε νέους με καλύτερο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα