Η Mercedes ανακοίνωσε την αιτία αστοχίας του κινητήρα του Hamilton

Στον 41ο γύρο του αγώνα της Μαλαισίας ο κινητήρας στην πλάτη του Lewis Hamilton παρέδωσε πνεύμα του, με αποτέλεσμα νικητής να στεφθεί ο Daniel Ricciardo, αλλά το σημαντικότερο να ανοίξει η διαφορά στη βαθμολογία, του Βρετανού τρις πρωταθλητή από τον Nico Rosberg, στους 23 βαθμούς.

Τα προβλήματα αξιοπιστίας δεν είναι σύνηθες φαινόμενο στην σύγχρονη F1, εξαιρώντας την ομάδα της McLaren-Honda, και η Mercedes

αφού ανέλυσε τον κινητήρα απεφάνθη για την αιτία που οδήγησε στις εν θερμώ δηλώσεις του Hamilton για σαμποτάζ στο πρόσωπο του.

Χαρακτηριστικά ανακοίνωσε:

Η ανάλυση μας έδειξε ότι ο κινητήρας του Lewis στη Μαλαισία εμφάνισε μια αποτυχία σε μια μπιέλα. Αυτό συνέβη χωρίς καμία προειδοποίηση, μετά από 618 χλμ. και ενώ προηγουμένως είχε εμφανίσει μια απώλεια πίεσης λαδιού στην στροφή 15.

Απαντώντας για τις όποιες θεωρίες συνωμοσίας και περί σαμποτάζ, ο Niki Lauda, μη εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes F1 τόνισε:

Έχει δύο παγκόσμιους τίτλους στη τσέπη του και έχει τερματίσει τους περισσότερους αγώνες από ποτέ. Θα ήταν περίεργα ηλίθιο να τον σαμποτάρουμε. Δεν πιστεύω ότι αυτές οι υποψίες προέρχονται από τον ίδιο τον Hamilton.

Keywords
Τυχαία Θέματα