Η Mercedes GP παρουσίασε τον turbo κινητήρα της για το 2014

Αυτός είναι ο turbo 1.600αρης V6 κινητήρας της Mercedes GP, ο οποίος θα μπει στα μονοθέσια της από το 2014. Ο κινητήρας έχει αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις της Mercedes GP στο Brixworth της Αγγλίας με τον Andy Cowell, CEO της Mercedes-Benz High Performance Engines, να απορρίπτει τους φόβους ότι οι νέοι turbo

κινητήρες δεν θα παράγουν τόσο συναρπαστικό ήχο, όπως παράγουν οι τωρινοί V8. Ο Cowell όταν κάθισε δίπλα του κατά τη διάρκεια δυναμομέτρησης, δήλωσε ότι χρειάστηκε να βάλει ωτοασπίδες.

Οι turbo κινητήρες θα παράγουν πολύ μεγαλύτερη ροπή από τους V8, λόγω χρήσης turbo, ειδικά στην έξοδο των στροφών, με τον Cowell να υποστηρίζει ότι οι νέοι κινητήρες θα φέρουν ένα νέο ποιοτικό ανταγωνισμό ανάμεσα στις ομάδες.

Όλο οι κινητήρες θα παράγουν κοντά στα 750 άλογα, όπως οι τωρινοί V8, με τη διαφορά ότι το σύστημα ERS (Energy Recovery Systems) θα παράγει περισσότερη δύναμη. Σήμερα το σύστημα KERS παράγει επιπλέον 80 άλογα για 6,7 δευτερόλεπτα σε κάθε γύρο, αλλά το σύστημα ERS θα παράγει 161 άλογα για 33,3 δευτερόλεπτα ανά γύρο.

Ο Cowell ερωτώμενος για το ERS δήλωσε χαρακτηριστικά:

Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να είσαι γρήγορος χωρίς KERS, αλλά το 2014 θα είναι αδύνατο να είναι έστω και λίγο ανταγωνιστικός χωρίς το ERS.

[Πηγή: Autosport | Thanks for the tip, Γιώργο]

Keywords
Τυχαία Θέματα