Η Maserati ετοιμάζει την υβριδική Ghibli και την Alfieri

Ο CEO της Maserati, ο Lorenzo Ramaciotti σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για το μέλλον της ιταλικής πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανίας. Αρχικά ο Ramaciotti είπε πως η έκδοση παραγωγής της Alfieri, θα βγει στην αγορά το 2016, ως coupe έκδοση, ενώ μέσα στο 2017 θα παρουσιαστεί και η cabrio έκδοση της. Το μοντέλο παραγωγής θα είναι σχεδόν παρόμοια με το πρωτότυπο, και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Mirafiori, εκεί όπου θα κατασκευαστεί και η Levante, το SUV

της Maserati. Θα βασίζεται πάνω στην κοντή έκδοση της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν οι Ghibli και Quattroporte, με το 2+2 σπορ αυτοκίνητο να προσφέρεται σε πισωκίνητη και σε τετρακίνητη εκδοχή. Μηχανικά θα εξοπλίζεται με έναν V6 twin-turbo κινητήρα απόδοσης 410, 450 και 520 ίππων. Θα τοποθετηθεί απέναντι από τις Jaguar F-Type και Porsche 911 και αναμένεται να κοστίζει κοντά στις 80.000 ευρώ.

Συνέχισε λέγοντας, πως ετοιμάζει ένα plug-in υβριδικό μηχανικό σύνολο, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το σύστημα, που θα είναι 48 Volt και εκτός από τον κινητήρα, θα τροφοδοτεί τόσο τον κλιματισμό, όσο και την ενεργή ανάρτηση, θα τοποθετηθεί αρχικά στην Ghibli, κάνοντας την να εκπέμπει λιγότερο από 70 γρ/χλμ CO2.

Η Maserati έχει θέσει ως ανώτατο όριο τις 75.000 αυτοκίνητα ετησίως. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί το 2018, με αναλυτές της αγοράς να πιστεύουν πως αυτός ο περιορισμός θα μπορούσε να είναι μια έξυπνη κίνηση για την Maserati, αρκεί αυτές οι 75.000 πωλήσεις να είναι κερδοφόρες για την εταιρία. Η Maserati έχει αναστηθεί από τις στάχτες της, με τις Ghibli και Quattroporte να έχουν τονώσει σημαντικά τις πωλήσεις της. Το 2013 πούλησε 15.400 αυτοκίνητα, ενώ φέτος, αναμένεται οι πωλήσεις να διπλασιαστούν, ενώ για το 2015, έχει θέσει ως στόχο τις 50.000 πωλήσεις. Με τον ερχομό της Levante το 2015, της Alfieri το 2016, της ανοικτής έκδοσης της το 2017 και της νέας GranTurismo το 2018, το μέλλον της εταιρίας με σήμα την τρίαινα φαντάζει ιδανικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα