Η Honda θα δοκιμάσει τους turbo V6 κινητήρες το Φθινόπωρο

Δυναμική επιστροφή στη Formula 1 θέλει να κάνει η Honda, μία εταιρεία με πολύ μεγάλη παράδοση σε κορυφαίους κινητήρες, τόσο για τη Formula 1 όσο και για τ’ αυτοκίνητα δρόμου. Η ιαπωνική εταιρεία θα προμηθεύει με turbo

V6 κινητήρες τη McLaren από το 2015, και φυσικά προετοιμάζεται πυρετωδώς, διότι ο ανταγωνισμός από τις Renault, Ferrari και Mercedes αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός.

Χθες, μάθαμε ότι η Honda θα έχει σαν ευρωπαϊκή βάση το Milton Keynes (περιοχή που βρίσκεται και το εργοστάσιο της Red Bull), και τώρα μαθαίνουμε ότι οι πρώτες δοκιμές των νέων V6 μονάδων, 1.6 λίτρων, θα γίνουν το φετινό Φθινόπωρο, ενώ μένει σχεδόν 1.5 χρόνος από τη στιγμή από τη στιγμή τής αλήθειας.

Ο νέος κινητήρας σχεδιάζεται στο Tochigi τής Ιαπωνίας, με τον Yasuhisa Arai, επί κεφαλής τής Honda για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, να λέει πως όλο το σύστημα, μαζί με το ERS, θα δοκιμαστεί την επόμενη σεζόν.

Προγραμματίζουμε ν’ ανάψουμε τον κινητήρα αυτό το Φθινόπωρο. Φυσικά, εκτός από τον κινητήρα, θα έχουμε το ERS και τις μπαταρίες, έτσι οι δοκιμές θα γίνουν ολοκληρωμένα την επόμενη χρονιά.

Βρισκόμαστε ακόμα σε αρχικό στάδιο. Ανακοινώσαμε μόλις τον περασμένο Μάιο ότι η Honda θα επιστρέψει στη Formula 1 και τότε ξεκινήσαμε τη δουλειά. Πήραμε κάποιες αποφάσεις για κάποιες λεπτομέρειες, άρα μόλις έχουμε ξεκινήσει σ’ αυτό.

Το σχέδιο περιλαμβάνει πολλά τεχνικά στοιχεία, έτσι δεν έχει να κάνει μόνο με τον κινητήρα. Πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι ο κινητήρας λειτουργεί με το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα. Για να είναι μια καλή μονάδα, θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των μερών.

[Πηγή: AutoSport]

Keywords
Τυχαία Θέματα