Η Ford απαρνείται την Microsoft και απευθύνεται στην BlackBerry για το SYNC επόμενης γενιάς

Η Ford αντιμετωπίζει προβλήματα με τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της. Αυτό φαίνεται και από τις θέσεις που καταλαμβάνει η εταιρία σε σχετικές έρευνες της J.D. Power και του Consumer Reports. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Αμερικανική εταιρία, σχεδιάζει να βασίσει το επόμενης γενιάς Sync στο QNX της BlackBerry, γυρνώντας

την πλάτη στην Microsoft και τα Windows.

Το QNX θα είναι σημαντικά φθηνότερη από τα Windows για την Ford και θα της προσφέρει την ευελιξία και την ταχύτητα που αυτή τη στιγμή λείπει από το σύστημα. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς οι μελέτες δείχνουν πως δεν είναι λίγοι αυτοί που κοιτούν τις επιλογές συνδεσιμότητας που προσφέρει το εκάστοτε αυτοκίνητο, πριν κάνουν την αγορά τους. Ζούμε σε μία εποχή που καλώς ή κακώς, τα gadgets στο αυτοκίνητο μετράνε περισσότερο από άλλα πράγματα.

Η Google ανακοίνωσε συνεργασία με την General Motors, την Honda και την Hyundai, ενώ η Apple δουλεύει με την BMW, την Mercedes-Benz και τη Nissan για να περάσει το iOS στην βιομηχανία του αυτοκινήτου. Το QNX μέχρι στιγμής υπάρχει σε οχήματα της Audi αλλά αν καταφέρει να “κλέψει” την Ford από τα χέρια της Microsoft θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία.

[Πηγή: Bloomberg]

Keywords
Τυχαία Θέματα