Η Volkswagen προσφέρει 6.7 δις ευρώ για το υπόλοιπο της Scania

Σε μία προσπάθεια να εντείνει τη συνεργασία μεταξύ της Scania και της MAN, το Volkswagen Group έκανε προσφορά της τάξης των 6.7 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τις υπόλοιπες μετοχές του Σουηδού κατασκευαστή. Ως έχουν τα πράγματα, η VW έχει στην κατοχή της το 62.6% του κεφαλαίου της Scania

και το 89.2% των ψήφων αλλά “πληρώνει” 36% ακριβότερα από το κλείσιμο του χρηματιστηρίου της Παρασκευής, την μετοχή της Scania για να … Στο κάτω-κάτω, η VW έχει τη δυνατότητα να κάνει μία τέτοια προσφορά αφού η ρευστότητα του group έφτασε τα 16.7 δις ευρώ στο τέλος του 2013 ενώ η VW σχεδιάζει να πάρει άλλα 2 δις από πωλήσεις προνομιακών μετοχών.

Αν τα σχέδια της Volkswagen προχωρήσουν, θα βρεθεί με το 90% των μετοχών της Scania στα χέρια της που σημαίνει πως σύμφωνα με την Σουηδική νομοθεσία, θα μπορεί να εξαγοράσει από τους μικρομετόχους το υπόλοιπο 10% ώστε να γίνει μοναδική κάτοχος. Επίσης, στόχος της VW είναι να κάνει delist από το χρηματιστήριο την μετοχή της Scania. Όλα αυτά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών αλλά και της ίδιας της εταιρίας, θα οδηγήσουν σε βελτίωση των εσόδων της εταιρίας κατά 650 εκατομμύρια ευρώ από συνέργειες και κοινά projects. Βέβαια, εξαιτίας της φύσης της εξέλιξης στην βιομηχανία των επαγγελματικών οχημάτων, αυτά τα εκατομμύρια είναι με ορίζοντα 15ετίας αλλά όπως και να έχει, θα υπάρξουν.

[Πηγή: Bloomberg]

Keywords
Τυχαία Θέματα