Η Ferrari έπαιζε κρυφτό στις δοκιμές, σύμφωνα με το Salo

Ο στόχος της Ferrari για φέτος, δεν είναι τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση τίτλων. Κι αν αυτό ισχύει για κάθε πρωτάθλημα για την ομάδα από το Maranelo, οι πολλές και σημαντικές φετινές προσθήκες στο τεχνικό team, η νέα αεροδυναμική σήραγγα και η επιστροφή του Raikkonen – του τελευταίου πρωταθλητή της Scuderia – της δίνουν επιπλέον δύναμη για να προσπαθήσει να βρεθεί ξανά στην κορυφή.

Από

τα χειμερινά τεστ δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα γύρω από τη δυναμική των νέων μονοθεσίων, όμως ο επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali, δεν δίστασε να τοποθετήσει την F14 T στην τρίτη θέση από πλευράς ταχύτητας. Ο πρώην οδηγός Mika Salo, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στη νίκη για λογαριασμό της Scuderia στο Γερμανικό Grand Prix του 1999 αλλά τη χάρισε στον Eddie Irvine λόγω team orders, δεν πιστεύει πως η ομάδα φανέρωσε ολόκληρη την ταχύτητα του νέου μονοθεσίου.

Η Ferrari, λίγο-πολύ, κράτησε κρυφή την ταχύτητα του μονοθεσίου της. Αν κοιτάξει κανείς τους επιμέρους χρόνους των διαφορετικών τομέων (split times), θα δει μερικούς πολύ καλούς και κάποιους άλλους γελοία κακούς.

Καλύπτουν το ρυθμό τους και κανείς δεν ξέρει που πραγματικά βρίσκονται.

Με τους νέους κανονισμούς να προσπαθούν να απομακρύνουν τη Formula 1 από το παιχνίδι της αεροδυναμικής και να ρίχνουν το βάρος στους κινητήρες, κάτι που ήθελε απεγνωσμένα ο Luca di Montezemolo, η Ferrari προσπάθησε να δημιουργήσει το πιο δυνατό και παράλληλα αξιόπιστο power unit στο grid. Όμως οι χειμερινές δοκιμές έδειξαν πως το πλεονέκτημα ίσως να το έχει ο PU106A Hybrid της Mercedes και οι φήμες αναφέρουν πως οι Γερμανοί ξόδεψαν τα 4πλασια χρήματα από τους Ιταλούς, για την εξέλιξή του. Ο Felipe Massa είναι ένας από τους λίγους οδηγούς που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στις εγκαταστάσεις και των δυο εταιρειών, εξαιτίας της μετακίνησής του από τη Ferrari στη Williams-Mercedes, με το Βραζιλιάνο να δηλώνει:

Πήγα στο εργοστάσιο (της Mercedes) και έμεινα εντυπωσιασμένος. Δεν ξέρω αν τα έξοδα είναι τέσσερις φορές περισσότερα, αλλά σίγουρα το να τους βλέπω να δουλεύουν, μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Ο Massa ρωτήθηκε για το εάν στην επιλογή της Williams, έπαιξε ρόλο ο κινητήρας της Mercedes, κάτι για το οποίο ήταν αρνητικός, ενώ έκανε και τις δικές του προβλέψεις για το επερχόμενο πρωτάθλημα.

Όχι (δεν έπαιξε ρόλο), αλλά με την αλλαγή στους κανονισμούς που μεταφέρουν το ενδιαφέρον στους κινητήρες, γνωρίζεις ότι (στη Mercedes) ξέρουν τι κάνουν.

Νομίζω πως η Mercedes έχει το καλύτερο μονοθέσιο για το 2014 και ανάμεσα στους δυο πιλότους της, θα διάλεγα το Rosberg.

Τέλος, κλείνοντας με χιουμοριστικό τρόπο τα λεγόμενά του, όταν ρωτήθηκε σε ποιόν οδηγό θα πόνταρε για τον τίτλο, απάντησε:

Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου…

[Πηγή: GMM | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari/Williams Martini Racing]

Keywords
Τυχαία Θέματα