Η FIA ζητά εξηγήσεις από τη Manor

Μετά από πολλή δουλειά, η Manor κατάφερε τελικά να βρίσκεται στο Albert Park. Δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν κατάφεραν να βγουν ποτέ από το pit lane, με αποτέλεσμα να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αυριανό αγώνα. Η βρετανική ομάδα είχε προβλήματα κυρίως με το λογισμικό, διότι είχαν εξαφανιστεί οι σκληροί δίσκοι στα πλαίσια της δημοπρασίας.

Τώρα, η FIA ζητά εξηγήσεις από τη Manor, για να μάθει τους λόγους για τους οποίους

δεν πήρε μέρος στις σημερινές κατατακτήριες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Οι αγωνοδίκες ζητούν να υποβάλετε γραπτή δήλωση που εξηγεί γιατί η ομάδα δεν πήρε μέρος στις κατατακτήριες για το Αυστραλιανό Grand Prix, μετά από την παραλαβή επιστολής από της FIA στις 20 Φεβρουαρίου.

Ο επί κεφαλής της ομάδας, John Booth παραδέχεται πως γνώριζαν από την αρχή ότι ήταν σχεδόν απίθανο να πάρουν μέρος στις κατατακτήριες, ωστόσο επισημαίνει πως τα πράγματα γίνονται όλο και καλύτερα για τη Manor.

Ξέραμε ότι μόνο μια μικρή πιθανότητα υπήρχε να τρέξουμε στις κατατακτήριες όταν ξεκινήσαμε. Είναι απίστευτα περίπλοκα τα πράγματα στα σημερινά μονοθέσια της Formula 1. Είχαμε μόνο 3 εβδομάδες για να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε το μονοθέσιο. Δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου χρόνος για να διορθώσουμε όλα αυτά τα προβλήματα.

Είμαστε στη Formula 1 για να τρέξουμε και όχι μόνο για να πάρουμε τα χρήματα όπως κάποιοι λένε. Διαφορετικά δε θα είχαμε 30 τόνους εξοπλισμού και 40 άτομα εδώ, μαζί με τους συνεργάτες μας την Pirelli και τη Ferrari, κάνοντας ό,τι καλύτερο για ολοκληρώσουμε έστω κι έναν γύρο.

Είμαστε πολύ καλύτερα τώρα σε σχέση μ’ εκεί που ήμασταν στην αρχή της εβδομάδας. Όλα είναι λειτουργικά τώρα και μπορούμε να μιλήσουμε στα αυτοκίνητα. Ακόμα και οι πληροφορίες στο pit wall τώρα δουλεύουν. Η πρόοδος της εβδομάδας ήταν κολοσσιαία, όχι απλώς αρκετή.

Keywords
Τυχαία Θέματα