Η 2016 Mustang της Revology, είναι ίσως η καλύτερη restomod Mustang που έχεις δει!

Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Κι ας διαφωνείς. Λατρεύω τα restomods. Τα λατρεύω γιατί μου αρέσουν τα κλασικά αυτοκίνητα αλλά μου αρέσει και η τεχνολογία και η τεχνογνωσία που έχουμε συγκεντρώσει τα τελευταία 50 χρόνια. Πάρε για παράδειγμα την Mustang της Revology.

Όχι, αυτό που βλέπεις δεν είναι ανακατασκευή ούτε ένα άριστο παράδειγμα της αυθεντικής Mustang. Είναι το τελευταίο δημιούργημα της Revology και θα κάνει το ντεμπούτο του στο Concours D’Elegance

στο Amelia Island. Βασίζεται σε ένα εκμοντερισμένο chassis και το αμάξωμα είναι είτε ένα αυθεντικό που έχει επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, είτε σε ένα από τα αναγνωρισμένα από την ίδια την Ford, ολοκαίνουρια Dynacorn. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και μία διάταξη 3 συνδέσμων πίσω, διαθέτει rack-and-pinion τιμόνι και αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός και πίσω.

Όσον αφορά στον κινητήρα, η Revology επέλεξε έναν Windson V8 με χωρητικότητα 5 λίτρων που αποδίδει 265 άλογα και 406 Nm ροπής και συνδυάζεται είτε με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα 4-τάχυτο αυτόματο. Η Mustang εξοπλίζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και “πατάει” σε ζάντες ελαφρού κράματος 15 ιντσών με ελαστικά διάστασης 205/60 εμπρός και 215/60 πίσω.

Εκμοντερνισμένο είναι και το εσωτερικό με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, ζώνες 3 σημείων, πίνακα οργάνων που φωτίζεται με LED κ.ά. Δυστυχώς, η χειροποίητη 2016 Revology Mustang δεν είναι φθηνή. Η τιμή της, ξεκινά από τα $119.500 για την fastback και από τα $122.000 για την cabrio ενώ στον κατάλογο των extras, θα βρεις ελάχιστες επιλογές –πακέτο εμφάνισης GT που κοστίζει $1.495, premium ηχοσύστημα με τιμή $2.495 και δύο επιλογές για την τελική σχέση μετάδοσης του διαφορικού-. Τέλεια…

Keywords
Τυχαία Θέματα