Η Caterham απολύει προσωπικό

Η ομάδα Formula 1 της Caterham, που προσφάτως άλλαξε χέρια, φαίνεται πως κάνει περικοπές στο προσωπικό για να μπορέσει να μειώσει τα έξοδα της. Οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας έχουν ήδη απολύσει πάνω από 40 άτομα, ανάμεσα στους οποίους ο Τεχνικός Διευθυντής Jody Eggington και ο υπεύθυνος διαδικασιών στις πίστες Gerry Hughes.

Πριν από την πώληση της ομάδας σε επενδυτές από την Ελβετία και τη Μέση Ανατολή, η Caterham αριθμούσε 350 εργαζόμενους. Τώρα όμως, φαίνεται πως τα υψηλόβαθμα μέλη της ομάδας –αυτά με τους

υψηλότερους μισθούς δηλαδή- είναι και αυτά που απολύονται πρώτα. Ο Colin Kolles, του οποίου τις συμβουλές ακολούθησαν οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας, δήλωσε μετά το Βρετανικό GP:

Είμαι γνωστός για την αποδοτικότητά μου. Η F1 είναι αποδοτικότητα, είναι αθλητική απόδοση και οικονομική απόδοση. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη δέκατη θέση στο πρωτάθλημα. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα κοιτάξουμε τον προϋπολογισμό μας και θα προσαρμοστούμε στην κατάσταση.

Σε κίνδυνο μπορεί να βρίσκεται και η θέση του Kamui Kobayashi στην ομάδα, καθώς ο Ιάπωνας δεν έχει αρκετά δυνατούς χορηγούς για να του εξασφαλίσουν τη θέση του. Ο Alexander Rossi, ο οποίος οδηγούσε για λογαριασμό της Caterham στο πρωτάθλημα GP2 και ήταν και τρίτος οδηγός της ομάδας της Formula 1, ανακοίνωσε πως φεύγει από την Caterham δηλώνοντας:

Ευχαριστώ τους πάντες στην Caterham. Τους τελευταίους μήνες είχαμε συναντήσεις τόσο με τους παλιούς όσο και με τους νέους ιδιοκτήτες της ομάδας και αποφασίσαμε πως η καλύτερη κίνηση για την καριέρα μου είναι να αποχωρήσω από την ομάδα.

Στόχος μου είναι να είμαι και να προσφέρω στην F1. Έχουμε την ευκαιρία να διαδώσουμε το άθλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρώ πως αυτή είναι η σωστή στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δω και μια Αμερικάνικη ομάδα να συμμετέχει στην F1 από το 2016, την Haas Formula.

Keywords
Τυχαία Θέματα