Ο Haas απέρριψε την πρόταση να επενδύσει στην US F1

Η τελευταία απόπειρα Αμερικανών στην Formula 1, πριν από την ομάδα του Gene Haas, ήρθε το 2010. Τότε, οι Ken Anderson, Peter Windsor και Chad Hurley πήραν το πράσινο φως από τη FIA για να μπουν στο πρωτάθλημα, όμως το περίφημο budget cap στο οποίο βασιζόταν το project, δεν

προχώρησε ποτέ και η US F1 δεν μάζεψε τους απαιτούμενους πόρους για να βρεθεί στα grid. Μέσα από συνέντευξη του Haas, ο επιχειρηματίας αποκάλυψε πως ο Anderson τον προσέγγισε για να επενδύσει στην ομάδα, πρόταση που τελικά απορρίφθηκε.

Γνώριζα τον Ken Anderson για λίγο καιρό και μου παρουσίασε το έργο του, την US F1. Είδα λίγο από αυτό (το έργο) μαζί με το πρόσωπο από το YouTube, τον Chad Hurley, που ήταν αρκετά ενθουσιώδης και προσπαθούσε να με κάνει να συμμετάσχω, αλλά έλεγα ότι δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει πραγματικά.

Μάλιστα, υπήρχε συμφωνία για να χρησιμοποιήσει η US F1 την αεροδυναμική σήραγγα που ανήκει στην Haas Automation. Πλέον, η νέα ομάδα αναμένεται να γίνει η επόμενη Αμερικανική προσπάθεια στον κόσμο της Formula 1, με την είσοδό της στο πρωτάθλημα να έχει οριστεί για το 2016. Τι ήταν όμως αυτό που άλλαξε άποψη στον Gene Haas και τον έκανε να επενδύσει στο σπορ; Τα περισσότερα εξαρτήματα που θα μπορούν να αγοράσουν οι ομάδες και η πιθανή εισαγωγή των πελατειακών σασί στο εγγύς μέλλον.

Περίπου ένα χρόνο μετά από την επαφή μου με τον Ken Anderson, ο Guenther πλησίασε τον Joe Custer (αντιπρόεδρο της ομάδας NASCAR) και εμένα και μας είπε: “Γεια σας παιδιά, θα σας ενδιέφερε να κάνετε μια συμφωνία πελατειακού τύπου;” Έλεγε πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό για μια πολύ λογική τιμή και αυτή η συζήτηση συνεχίστηκε για κάποιο καιρό. Έτσι άρχισα να παρακολουθώ τους αγώνες, περισσότερο από περιέργεια.

Ήμουν έκπληκτος που δεν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούσαν να κάνουν το ίδιο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί σούπερ πλούσιοι άνθρωποι στην Αμερική, που σκέφτηκα: “Γιατί δεν έχουν κάνει και άλλοι Αμερικάνοι αυτό το πράγμα;” Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά κανείς δεν φαίνεται να θέλει να καθίσει στο τραπέζι και να το κάνει.

Ο Haas έχει δηλώσει πως μόλις η ομάδα του αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία στο χώρο, θα δημιουργήσει το δικό της μονοθέσιο από το μηδέν. Μέχρι τότε θα προμηθεύεται όσα περισσότερα μέρη μπορεί, δείχνοντας πως ποντάρει στη βοήθεια της Ferrari, της οποίας έγινε πρόσφατα χορηγός.

[Photo Copyrights: CIA Stock Photography]

Keywords
Τυχαία Θέματα