Έρχονται ασυνήθιστες αναβαθμίσεις για τη Mercedes W07

Η Mercedes δεν ξεκίνησε τη φετινή δράση όπως τελείωσε την περσινή, δηλαδή στην πρώτη θέση, αλλά αυτός δεν ήταν ο στόχος της γερμανικής ομάδας τη χθεσινή ημέρα. Ο Lewis Hamilton τελείωσε την πρώτη ημέρα των δοκιμών στη δεύτερη θέση, 4 δέκατα πίσω από τον Sebastian Vettel,

όμως αυτό που κρατά η ομάδα του Brackley είναι οι 156 γύροι ή αλλιώς τα 726 χιλιόμετρα, και μάλιστα δίχως προβλήματα.

Η διασφάλιση πως όλα στην W07 λειτουργούν σωστά ήταν το κύριο μέλημα, προτού οι μηχανικοί ρίξουν το βάρος στη βελτίωση της απόδοσης, διότι γνωρίζουν πως φέτος η Ferrari αναμένεται να αποτελέσει έναν πιο σκληρό αντίπαλο. Οι αναβαθμίσεις είναι καθ’ οδόν, και ο Toto Wolff, επί κεφαλής της ομάδας, λέει πως τα εξαρτήματα που θα έρθουν είναι λίγο ασυνήθιστα, με τη σημερινή ή την αυριανή τους δοκιμή να εξαρτάται από την ανάλυση των δεδομένων που πήραν οι μηχανικοί χθες.

Νομίζω ότι έχουμε μερικά κομμάτια που είναι ίσως λίγο ασυνήθιστα. Δεν είμαστε σίγουροι αν θα έρθουν στο μονοθέσιο αύριο (σ.σ. σήμερα) ή μεθαύριο (σ.σ. αύριο), εξαρτάται από την ανάλυση των δεδομένων. Αλλά, σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα που θα κοιτάξουμε. Σίγουρα, έμεινα λίγο έκπληκτος την πρώτη φορά που το είδα.

Είναι αλήθεια ότι μετατοπίζεις τις προσδοκίες σου και τι προσπαθείς να πετύχεις. Όταν πηγαίνει τόσο καλά όσο πέρυσι, υπάρχει ακόμα χώρος για βελτίωση και ο στόχος μας για σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν να κάνουμε πολλούς γύρους και πολλά χιλιόμετρα, να ελέγξουμε διάφορα συστήματα και τη συσχέτιση, πριν περάσουμε στην επόμενη φάση που είναι η αναζήτηση απόδοσης, κάτι που θα ξεκινήσει να γίνεται αύριο (σ.σ. σήμερα) ή μεθαύριο (σ.σ. αύριο).

Υπερ-ικανοποιημένος ο Hamilton

Έχοντας μεγάλο θεωρητικό πλεονέκτημα λόγω της περσινής απόδοσης, η W07 θεωρείται ήδη φαβορί για νίκες τουλάχιστον στους πρώτους αγώνες, με τη συμπεριφορά και τον ρυθμό του μονοθεσίου στις μεγάλες αποστάσεις να είναι καθοριστικοί παράγοντες τις Κυριακές. Ο Hamilton είναι πολύ ικανοποιημένος από την W07, επισημαίνοντας πως όλη η σκληρή δουλειά που έχει γίνει τον χειμώνα μεταφράστηκε σε φανταστικό ρυθμό στα μεγάλα stints.

Είναι πάντα δύσκολο να βελτιώνεσαι και πάντα ψάχνεις το τέλειο, αλλά η τελειότητα πάντα είναι κάτι που αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Πάντα αντιμετωπίζαμε προκλήσεις για να προσπαθήσουμε και να το κάνουμε, και κάθε φορά που νιώθαμε ότι ήμασταν κοντά, ξαφνικά ήμασταν πιο μακριά. Είναι σαν κάποιος να κρατάει ένα καλάμι ψαρέματος και κάθε φορά που πλησιάζεις, αυτό να απομακρύνεται. Αλλά, γι’ αυτόν τον λόγο το άθλημα είναι σπουδαίο και συνέχεια αλλάζει και κινείται, ποτέ δεν είναι τέλειο.

Έχει γίνει πολλή δουλειά για να σημειώσουμε αυτή την πρόοδο στο μονοθέσιο, επειδή είναι μια εξέλιξη και αυτά τα βήματα είναι όλο και πιο δύσκολα να γίνουν για να έχεις αυτή τη βελτίωση. Αλλά, γι’ αυτό είμαι τόσο εντυπωσιασμένος, επειδή είδα το μονοθέσιο να είναι καλύτερο και η απόδοση που είχαμε στις μεγάλες αποστάσεις ήταν φανταστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα