Επιπλέον 90 εκατ. αυτοκίνητα θα χρειαστούν ανάκληση λόγω Takata!

Δεν δείχνει να έχει τέλος το φιάσκο της Takata με τους προβληματικούς αερόσακους της, με δημοσίευμα του Reuters να αναφέρει πως τελικά, θα είναι περισσότερα από 100 εκατ. τα αυτοκίνητα εκείνα στις Η.Π.Α που θα πρέπει να ανακληθούν για να αντικατασταθούν οι προβληματικοί αερόσακοι της Ιαπωνικής εταιρίας.

Το Reuters γράφει πως οι ρυθμιστικές αρχές ασφάλειας των Η.Π.Α εξετάζουν το κατά πόσο επιπλέον 70 με 90 εκατ. αερόσακοι της Takata

θέτουν σε κίνδυνο τους οδηγούς των αυτοκινήτων που εξοπλίζονται με αυτούς. Μέχρι σήμερα έχουν ανακληθεί 29,4 εκατ. αυτοκίνητα στις Η.Π.Α (περισσότερα από 50 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως) λόγω των προβληματικών αερόσακων της Takata, οι οποίοι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 9 ανθρώπους. Στις Η.Π.Α υπάρχουν 120 εκατ. αυτοκίνητα που φορούν τους αερόσακους της Takata που κάνουν χρήση νιτρικού αμμωνίου.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Takata συμφώνησε να προχωρήσει στην κατάργηση της χρήσης του νιτρικού αμμωνίου ως προωθητικό αέριο για την “έκρηξη” των νέων αερόσακων της, με τους ερευνητές ακόμη να μην έχουν βρει τα αίτια για τις δυσλειτουργίες των αερόσακων της Takata, κάτι που τους κάνει να πιστεύουν πως η χημικά ουσία μπορεί να μην είναι ασφαλές. Αν αποδειχτεί τελικά πως το νιτρικό αμμώνιο δεν είναι ασφαλές, τότε θα πρέπει να ανακληθούν εκατοντάδες εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα