Επίσημο: Η Ford παρουσίασε το Ka Concept [w/video]

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αποφασίσει τελικά η Ford τι θα κάνει με το Ka. Στην αρχή μάθαμε πως θα παύσει να υπάρχει επειδή η Ford δεν έχει κέρδη από αυτό και επειδή δεν μπορεί να περάσει τα test πρόσκρουσης στην Αμερική. Έπειτα όμως, είδαμε spy φωτογραφίες ενός supermini σε δοκιμές στην Ισπανία και υποθέσαμε –γνωρίζοντας πως το Ka θα

καταργηθεί- πως πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Figo, ενός μοντέλου που αυτή τη στιγμή πωλείται μόνο στην Ινδία, το Μεξικό, την Βραζιλία και τη Ν. Αφρική.

Τώρα, η Ford μας παρουσίασε φωτογραφίες του Ka Concept. Αυτό είναι ακριβώς όπως περιμέναμε να είναι… σαν ένα μικρότερο Fiesta με την χαρακτηριστική μάσκα να τραβάει το βλέμμα. Το αυτοκίνητο, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, είναι πρακτικά έτοιμο να μπει στην παραγωγή αφού μονάχα τα εμπρός φώτα μοιάζουν με αυτά ενός concept και ίσως αλλαχθούν με κάτι πιο συμβατικό.

Επειδή μιλάμε για concept ακόμα και όχι για το τελικό προϊόν, τα μηχανικά του αυτοκινήτου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Βραζιλιάνικα μέσα αναφέρουν ωστόσο πως το Ka παραγωγής θα έχει έναν ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο ενός λίτρου με απόδοση 80 αλόγων καθώς και έναν bi-fuel κινητήρα 1.500 κ.εκ. με απόδοση 111 ίππων όταν κινείται με αιθανόλη και 107 όταν κινείται με βενζίνη. Οι πωλήσεις του Ka θα ξεκινήσουν από την Βραζιλία στις αρχές του 2014 και στη συνέχεια θα επεκταθούν και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές. Ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν θα έρθει στην Ευρώπη.


[Πηγή: Novidadesautomotivas]

Keywords
Τυχαία Θέματα