Επίσημο: Volkswagen Polo R WRC [w/video]

H Volkswagen Motorsport παρουσίασε χθες το απόγευμα στο Μονακό τα σχέδιά τους για τη σεζόν 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, του ο οποίος ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί το τριήμερο 17-20 Ιανουαρίου στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό, στο Μόντε Κάρλο.

H Volkswagen παρουσίασε και την τελική έκδοση του αγωνιστικού Polo R WRC το οποίο είναι βαμμένο

στα χρώματα του κύριου χορηγού της, της Red Bull. O αγωνιστικός επικεφαλής της γερμανικής ομάδας θα είναι ο γνωστός μας από την επιτυχημένη πορεία του στη Ford, Jost Capito, με τη φιλοδοξία τους να είναι να παλέψουν για την πρώτη θέση από τον πρώτο κιόλας αγώνα, με στόχο φυσικά το πρωτάθλημα μέσα.

Οι οδηγοί θα είναι ο Jari-Matti Latvala με συνοδηγό τον Μika Antilla, ο Sebastien Ogier με συνοδηγό τον Julien Ingrassia και τέλος ο Andreas Mikkelsen που στο δεξί bucket θα κάθεται ο Μikko Markkula.

Επίσης, παρόντες στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο Βέλγος υπεύθυνος για το συντονισμό του ανταγωνισμό στην VW Motorsport WRC, Sven Smeets, ο Γάλλος ηθοποιός FX. Demaison, ο Carlos Sainz μαζί τον Luis Moya, οι παλιές δόξες του φιλανδικού Ράλι Juha Kankkunen και Markku Alen, ο βετεράνος Βέλγος οδηγός Jacky Ickx κ.α.

Σε ότι αφορά το Polo R WRC μηχανικά φορά έναν νέο 1.600αρη TSI κινητήρα άμεσου ψεκασμού απόδοσης 315 ίππων στις 6.250 σ.α.λ με 425 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο σειριακό κιβώτιο. Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς και λόγω περιορισμών της FIA αποδίδει 300 άλογα.

Στις ασφάλτινες διαδρομές θα φορά ζάντες 18″ ενώ στα χωμάτινα και στα χιονισμένα θα φορά ζάντες διαστάσεων 15″. Έχει διαστάσεις 3,976 μέτρα μήκος, 1,820 μέτρα πλάτος και 1,356 μέτρα μήκος με μεταξόνιο 2,480 μέτρα και μετατρόχιο 1,610 μέτρα. Ζυγίζει 1.200 κιλά, όσο ορίζουν οι κανονισμοί της FIA. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική ταχύτητα περίπου 200 χλμ/ώρα, ανάλογα με την κλιμάκωση του κιβωτίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίσημο, Volkswagen Polo R WRC [wvideo],episimo, Volkswagen Polo R WRC [wvideo]