Επίσημο: Tesla Model S P85D. Τετρακίνητο, 700 άλογα, 0-100 σε 3,2 δευτερόλεπτα!

Στο αεροδρόμο Hawthorne της California, δίπλα από το άλλο του project, SpaceX, ο Elon Musk αποκάλυψε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους το Model S P85D και τα “μικρότερα” αδερφάκια του.

Καταφέραμε και βελτιώσαμε σχεδόν τα πάντα στο αυτοκίνητο, κάτι που είναι σπάνιο.

Δήλωσε ο Musk. Αλλά ας αφήσουμε τις “σάλτσες”. Το Tesla Model S P85D, είναι όπως έχουμε αναφέρει η τετρακίνητη έκδοση του πισωκίνητου μέχρι τώρα, Model S P85. Το νέο setup, προσθέτει έναν μεσαίου μεγέθους ηλεκτροκινητήρα

ίππων (ίδιο για όλες τις εκδόσεις, 60D, 85D και P85D, αν και στην τελευταία αποδίδει 221 ίππους ενώ σε όλες τις υπόλοιπες 188) ακριβώς πίσω από τον εμπρός άξονα. Και εγένετω τετρακίνηση! Τα 60D και 85D, χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα και στον πίσω άξονα, όμως το P85D, διατηρεί τον τρέχοντα ηλεκτροκινητήρα των 470 ίππων με αποτέλεσμα συνδυαστική απόδοση που φτάνει τα 691 άλογα και τα 931 Nm ροπής!

Χάρη σε αυτό το setup, τα 60 μίλια ανά ώρα (96 km/h) έρχονται σε μόλις 3.2 δευτερόλεπτα, κάτι που κάνει το Model S P85D ταχύτερο από ένα Dodge Charger SRT Hellcat ή μία Porsche Panamera Turbo S. Το 400άρι, ολοκληρώνεται σε 11.8 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά τις μικρότερες εκδόσεις, είναι 0.2 δευτερόλεπτα ταχύτερες από τις αντίστοιχες δικίνητες ενώ χάρη στην επιπλέον ανάκτηση ενέργειας, η αυτονομία τους έχει αυξηθεί κατά 16 km/h. Στην κορυφαία, P85D έκδοση από την άλλη, η αυτονομία μειώνεται κατά 16 km/h. Όχι ότι μπορεί κανείς να διαμαρτυρηθεί με τα 442 χιλιόμετρα εμβέλειας που παρέχει… Τέλος, το βάρος του τετρακίνητου Model S, έχει αυξηθεί κατά 79 κιλά στα 60D και 85D ενώ στην P85D, η αύξηση αγγίζει τα 132 κιλά.

Το “κάτι άλλο” που υποσχέθηκε ο Musk, είναι τελικά ένα αρκετά σοφιστικέ σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης. Το αυτοκίνητο “βλέπει” τον δρόμο με κάμερες ενώ ένα σόναρ σκανάρει τον χώρο για άλλα αυτοκίνητα ή εμπόδια οποιοδήποτε είδους. Όταν η κίνηση σταματά, το ίδιο κάνει και το Tesla. Αν ο οδηγός θέλει να αλλάξει λωρίδα, το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι να ανάψει το φλας στην κατεύθυνση που επιθυμεί να κινηθεί. Ο Musk είπε πως στην παρούσα μορφή, το σύστημα απαιτεί την προσοχή του οδηγού αλλά μπορούμε να περιμένουμε ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα σε 5-6 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα