Επίσημο: Sahara Force India VJM07

Η Force India αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες του 2014, με την εξέλιξη της VJM07 να έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Vijay Mallya, με τον κινητήρα της Mercedes, που βρίσκεται στην πλάτη της, να θεωρείτε ό,τι καλύτερο στη νέα turbo εποχή και ένα οδηγικό δίδυμο με πολύ ταλέντο και διάθεση να δείξει πολλά μέσα στις

πίστες.

Ξεκινώντας με το σχεδιαστικό θέμα που μας απασχολεί περισσότερο τη φετινή σεζόν, η VJM07 διαθέτει μύτη Garindan, με την διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες που διαθέτουν παρόμοια λύση να εντοπίζεται στο σημείο που ξεκινά αυτή, το οποίο είναι πολύ πιο πλατύ. Οι αναρτήσεις παρέμειναν της ίδιας φιλοσοφίας με τα προηγούμενα χρόνια, push rod μπροστά και pull rod πίσω. Τα sidepods είναι κυρτά, ενώ το μέγεθος τους φαίνεται να είναι αρκετά μικρό. Η εισαγωγή αέρα, πάνω από το κράνος του οδηγού, είναι τριγωνική, με τη δεύτερη εισαγωγή να βρίσκεται πάνω από την πρώτη και ελαφρά πιο πίσω. Στο πίσω μέρος του μονοθεσίου παρατηρούμε το (Υ100) με εσωτερική επένδυση, για την προστασία του carbon από την θερμότητα των καυσαερίων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των δοκιμών, πρώτη γεύση από το νέο μονοθέσιο θα πάρει ο Μεξικανός Sergio Perez, με το πρώτο μονοθέσιο, αυτό της Mercedes, να έχει ήδη πατήσει πίστα.



[Πηγή: Sahara Force India]

Keywords
Τυχαία Θέματα