Επίσημο: Lada XRay

Μετά από αρκετές διαρροές, η Lada παρουσίασε επίσημα την έκδοση παραγωγής του XRay. Η παραγωγή του crossover μοντέλου της ρωσικής εταιρίας θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου και η κυκλοφορία του αναμένεται να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Φεβρουάριο

Το XRay είναι το δεύτερο ολοκαίνουριο μοντέλο, μετά το Vesta, έχοντας χάσει τα φουτουριστικά στοιχεία του πρωτότυπου, με τα φωτιστικά σώματα εμπρός/πίσω να έχουν νέο σχεδιασμό και γραφικά, ενώ διαθέτει και μικρότερης διάστασης ζάντες. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα που

χρησιμοποιεί και το Dacia Sandero Stepway, την B0, αλλά έχει πάνω από 500 νέα και μοναδικά μέρη. Να θυμίσω ότι το Vesta κατασκευάζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα της Lada, την Lada-B.

Στο εσωτερικό υπάρχει πολυλειτουργικό τιμόνι, κλιματισμός, 7″ οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και προαιρετικά θα υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις. Μηχανικά, θα είναι διαθέσιμο με τρεις βενζινοκινητήρες χωρητικότητας 1.6 και 1.8-λίτρων απόδοσης 106, 114 και 123 ίππων αντίστοιχα. Οι 1.600αρηδες κινητήρες συνδυάζονται με ένα χειροκίνητο 5άρι μηχανικό κιβώτιο που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ ο 1.800αρης συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το XRay θα δοκιμαστεί από τον EuroNCAP μέσα στο 2016 και η ρώσικη εταιρία περιμένει να βαθμολογηθεί συνολικά με τουλάχιστον 3 αστέρια.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα