Έκθεση Παρισιού 2012: Mercedes-Benz B-Class Electric Drive και Mercedes-Benz B 200 Natural Gas Drive

Αυτη είναι η  Mercedes B-Class Electric Drive Concept, η ηλεκτρική έκδοση της B-Class,  που την είδαμε πριν δέκα μέρες και τώρα τη βλέπουμε και στο Παρίσι. Η διάθεση του στο κοινό θα ξεκινήσει μέσα στο 2014 με το όνομα “Electric Drive” να τοποθετείτε σε όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής της Mercedes και της Mercedes AMG.

Στιλιστικά

δεν αλλάζουν πολλά με τις μόνες αλλαγές να εντοπίζονται στο εσωτερικό και στο καντράν του αυτοκινήτου που είναι έτσι  διαμορφωμένο για να παρέχει τις πληροφορίες του ηλεκτροκινητήρα.

Μηχανικά φορά έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW (134 ίππων) και με 310 Nm ροπής άμεσα διαθέσιμης. Οι επιδόσεις του, σύμφωνα με την εταιρία είναι “δυνατές” κάνοντας το 0-100 σε λιγότερο από δέκα δευτ. και η τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ/ώρα. Έχει αυτονομία 200 χλμ και η μπαταρία του φορτίζει είτε μέσω απλής οικιακής πρίζας είτε μέσω ταχυφορτιστή, ο οποίος φορτίζει το αυτοκίνητο για 100 χλμ σε λιγότερο από μια ώρα.

Μαζι με την ηλεκτρική έκδοση, η Mercedes-Benz, παρουσίασε και την έκδοση της B-Class που καταναλώνει φυσικό αέριο. Το όνομα της έκδοσης B 200 Natural Gas Drive και θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της από τις αρχές του 2013.

Διαθέτει διπλό πάτωμα κάτω από το κάθισμα του οδηγού και τα πίσω καθίσματα, όπου εκεί μπορούν να τοποθετηθούν δύο μικρά και ένα μεγάλο ντεπόζιτο υγραερίου, τα οποία έχουν μέγεθος έως και 125 λίτρα. Η B 200 Natural Gas Drive εκπέμπει 16% λιγότερο CO2 και έχει 50% λιγότερο κόστος καυσίμων σε σχέση με την βενζινοκίνητη έκδοση.

Έχει μέση κατανάλωση 4,2 λίτρα/100 χλμ και 115 γρ/χλμ εκπομπές CO2 και αυτονομία 500 χλμ. O κινητήρας αποδίδει 156 άλογα, συνδυάζεται είτε με ένα μηχανικό είτε με ένα 7-τάχυτο 7G-DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 9,1 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα