Έκθεση Παρισιού 2012: Volkswagen Golf VII

H Volkswagen παρουσίασε στο Παρίσι την 7η γενιά του Golf. Διαθέτει συντηρητικό σχεδιασμό, δημιουργία του αρχισχεδιαστή της VW, Walter de Silva και στην ουσία αποτελεί την εξέλιξη του Golf 6 έχοντας μια φρεσκάδα και νέα στοιχεία, δίνοντας του μια πιο coupe σχεδίαση από το απερχόμενο μοντέλο. Διαθέτει έντονη “C” πίσω κολόνα, απότομα κεκλιμένο παρμπρίζ, μικρό

παράθυρο στη μπροστά κολόνα, κεκλιμένη γραμμή οροφής και φορά λεπτά φωτιστικά σώματα LED μπροστά-πίσω (σίγουρα θα υπάρχουν και απλά φώτα αλογόνου στις απλές εκδόσεις). Μετά από 29 εκατ. πωλήσεις, δεν νομίζω  κάποιος περίμενε από την Volkswagen να κάνει ριζικές αλλαγές στον σχεδιασμό.

Το εσωτερικό του σου αποπνέει μια στιβαρότητα και πολυτέλεια και διαθέτει νέας σχεδίασης κοφτό πολυλειτουργικό τιμόνι με χρωμιομένα διακοσμητικά. Η LCD οθόνη πολλαπλών λειτουργιών έχει μεγαλώσει και θυμίζει αυτή του νέου Beetle. Θα υπάρχουν 3 διαθέσιμες οθόνες στη κεντρική κονσόλα. Μια entry-level ασπρόμαυρη 5″, μια έγχρωμη 5,8″ και μια 8,0″ με δυνατότητα αναπαραγωγής 3D υλικού, ενώ το χειρόφρενο του έχει αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρονικό σύστημα. Όλες παίζουν MP3/Bluetooth/iPod/AUX/SD Card. Νέοι είναι και οι αεραγωγοί με την κεντρική κονσόλα να είναι ελαφρώς στραμμένη στον οδηγό και να συνεχίζει να έχει συντηρητική σχεδίαση και να θυμίζει αρκετά αυτή του Passat. O πίνακας οργάνων του αποτελείται από δύο μεγάλα όργανα του ταχύμετρου και του στροφόμετρου και στη μέση υπάρχει μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη.

Θα είναι διαθέσιμο σε τρία επίπεδα εξοπλισμό, Trendline, Comfortline και Highline. Η πρώτη διαθέτει κλιματισμό, μεταλλικά διακοσμητικά, ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές, αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα και ζάντες 15″. Η Comfortline διαθέτει δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων και βελούτε πατάκια. Επίσης υπάρχει το Composition Touch σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, σύστημα ανίχνευσης κόπωσης, αισθητήρες παρκαρίσματος και ζάντες αλουμινίου 16″. Η Highline διαθέτει χρωμιομένα διακοσμητικά, προβολείς xenon, ζάντες 17″, ατμοσφαιρικό φωτισμό, και υφασμάτινα/Alcantara καθίσματα.

Η λίστα του επιπλέον εξοπλισμού είναι μεγάλη και ανάμεσα τους συναντάμε πίσω αερόσακους με κόστος 355 ευρώ, η μεγάλη πανοραμική οροφή 1.050 ευρώ, η ηλεκτρονική ελεγχόμενη ανάρτηση DCC 990 ευρώ, τα δερμάτινα καθίσματα 1.990 ευρώ, τα απλά φώτα xenon 850 ευρώ, το ενεργό Cruise Control 550 ευρώ, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας 710 ευρώ, το σύστημα αναγνώρισης των πινακίδων οδικής σήμανσης 320 ευρώ και άλλα πολλά.

Η κατασκευή του έχει ήδη ξεκινήσει στα εργοστάσια της VW στο Wolfsburg και στο Zwickau στη Γερμανία. Έχει διαστάσεις 4,255 μέτρα μήκος, 1,799 μέτρα πλάτος, 1,452 μέτρα ύψος, μεγαλύτερο κατά 56 mm μήκος και 13mm πλάτος, κοντύτερο κατά 28 mm, το μεταξόνιο του έχει αυξηθεί κατά 59 mm, αγγίζοντας τα 2.637 mm ενώ το μπροστά μετατρόχιο έχει μεγαλώσει κατά 8 mm και το πίσω κατά 6 mm. Οι μπροστινοί τροχοί έχουνε τοποθετηθεί κατά 43 mm πιο μπροστά βοηθώντας έτσι να αυξηθούν οι χώροι στο εσωτερικό.

Οι αυξημένε

Keywords
Τυχαία Θέματα