Έκθεση Παρισιού 2012: Ford Fiesta Facelift και Ford Fiesta ST

Η Ford έφερε στο Παρίσι τόσο το νέο Fiesta όσο και το Fiesta ST. Το νέο Fiesta θα είναι διαθέσιμο με 7 κινητήρες και ανάμεσα τους υπάρχει και η έκδοση ECOnetic Technology με εκπομπές CO2 87 g/km και κατανάλωση 3,3 l/100 km. Το Fiesta θα εφοδιάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη με:

Βενζινοκινητήρες 100 PS και 125
PS 1.0 EcoBoost, το ‘Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς’ για το 2012Βενζινοκινητήρες 65 PS και 80 PS 1000 κυβ. εκατ. με άμεσο ψεκασμό και Διπλό Ανεξάρτητο Μεταβλητό Χρονισμό Βαλβίδων – Twin Independent Variable Camshaft TimingΚινητήρα 75 PS 1.5 Duratorq TDCi diesel με βελτιστοποιημένο ψεκασμό καυσίμου, επιστρώσεις εμβόλων χαμηλής τριβής και αντλία λαδιού μεταβλητής πίεσης

Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να επιλέξουν από:

Κινητήρα 95 PS 1.6 Duratorq TDCi diesel, που αποδίδει ροπή 200 NmΒενζινοκινητήρα 105 PS, 1.6 Ti-VCTΒενζινοκινητήρα 96 PS 1.4 DuratecΒενζινοκινητήρα 60 PS & 82 PS 1.25-l

Το Auto-Start-Stop system της Ford, που απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα όταν το όχημα λειτουργεί στο ρελαντί και τον ενεργοποιεί εκ νέου όταν ο οδηγός θελήσει να ξεκινήσει, θα διατίθεται με τους κινητήρες βενζίνης 1.0 EcoBoost, 1.0 και 1.6 Duratorq TDCi ECOnetic Technology.

Το Auto-Start-Stop μειώνει τις εκπομπές CO2 κάτω από 100 g/km CO2* για τις τέσσερις μονάδες των βενζινοκινητήρων 1.0 EcoBoost και 1.0-l , ενώ ο 1.5-l και οι δύο 1.6 Duratorq TDCi diesel εκπέμπουν επίσης λιγότερο από 100 g/km CO2. Το προηγμένο 6-τάχυτο κιβώτιο Powershift της Ford λανσάρεται για πρώτη φορά στη γκάμα.

Η Ford εισήγαγε επίσης νέα εξαρτήματα πλαισίου και ανάρτησης για τη βελτίωση της οδηγικής ποιότητας και πολιτισμένης λειτουργίας του νέου Fiesta, ενώ ρύθμισε διαφορετικά και το σύστημα Ford Electronic Power Assisted Steering. Η οδική συμπεριφορά είναι σπορ όσο ποτέ, ενώ ένα Fiesta ST υψηλών επιδόσεων με κινητήρα 1.6 EcoBoost 182 PS, θα προστεθεί στη γκάμα στις αρχές του 2013.

Το πακέτο κορυφαίων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού και ασφάλειας για το Ford Fiesta θα περιλαμβάνει το MyKey – μία τεχνολογία πρωτιά στην κατηγορία που επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν την οδήγηση των εφήβων παιδιών τους και να περιορίζουν την έκθεσή τους σε κίνδυνο – καθώς και το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC.

Το SYNC θα περιλαμβάνει Emergency Assistance που συνδέει απευθείας τους επιβάτες του οχήματος με τα τοπικά κέντρα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης μετά από ατύχημα, στη γλώσσα της περιοχής. Κάτι επίσης που λανσάρεται στο νέο Fiesta είναι η τεχνολογία Active City Stop, πρωτιά για την κατηγορία, ένα σύστημα σχεδιασμένο να βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις με χαμηλές ταχύτητες, μαζί με τα Hill Launch Assist, Rear View Camera και ενσωματωμένη δορυφορική πλοήγηση sat-nav.

Η δυναμική νέα έκδοση του δημοφιλούς Fiesta χαρακτηρίζεται από πιο ζωηρή σχεδίαση, εμπνευσμένη από την τελευταία παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα και πρωτότυπα οχήματα της Ford, υιοθετώντας χαρακτηριστικά όπως προβολείς κομμένους με λέιζερ που ενσωματώνουν τεχνολογία LED, κεντρικό θόλο στο καπό

Keywords
Τυχαία Θέματα