Έκθεση Παρισιού 2012: Audi A3 Sportback 2013

To ολοκαίνουργιο Audi A3 Sportback, την πεντάπορτη έκδοση του νέου Α3, επέλεξε η Audi για να παρουσιάσει στο βραδινό VAG Event στην έκθεση του Παρισιού. Το πεντάπορτο A3 χαρακτηρίζεται από τις αυξημένες διαστάσεις, τον μεγάλο χώρο αποσκευών, ο οποίος αγγίζει τα 1.220 λίτρα αλλά και για την έκδοση υγραερίου TCNG.

Το Audi A3

Sportback έχει μήκος 4.310 mm, πλάτος 1.780 mm και ύψος 1.425 mm κάνοντας το ελαφρώς μεγαλύτερο από τη προηγούμενη γενιά. Το μεταξόνιο του έχει αυξηθεί κατά 58 mm και αγγίζει τα 2.638 mm, 35 mm περισσότερα από αυτό της τρίπορτης έκδοσης. Διαθέτει σχάρες στην οροφή και τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED. Θα είναι διαθέσιμο σε 13 χρώματα, τρία μη μεταλλικά, οκτώ μεταλλικά και δύο περλέ. Και αυτό κατασκευάζεται πάνω στην MQB πλατφόρμα και ο μπροστινός άξονας έχει μεταφερθεί κατά 40 mm πιο μπροστά σε σύγκριση με τη προηγούμενη γενιά. Η μπροστά ανάρτηση του αποτελείται από γόνατα McPherson με ψαλίδια και αλουμινένιο άξονα, και με τα τρία να εδράζονται πάνω σε ένα αλουμινένιο υποπλαίσιο. Πίσω έχει επιλεγεί η λύση των πολλαπλών συνδέσμων οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί πάνω σε ένα χαλύβδινο υποπλαίσιο. Το σύστημα διεύθυνσης είναι ηλεκτρομηχανικό με αναλογία διεύθυνσης 15,3:1 και κύκλο στροφής 10,9 μέτρα. Ανάλογα με την έκδοση πατά πάνω είτε σε 16″ είτε σε 17″ είτε σε 18″ ζάντες.

Ζυγίζει 90 κιλά λιγότερα από την προηγούμενη γενιά και με όταν βρίσκεται ο 1.400αρης TFSI κάτω από καπό, ζυγίζει 1.205 κιλά. Για να πετύχει την μείωση αυτή, το σασί του ελάφρυνε κατά 37 κιλά, ενώ ακόμη 12 κιλά χάθηκαν από την χρήση αλουμινίου στο καπό, στα φτερά, στη τραβέρσα πίσω από τον μπροστά προφυλακτήρα και το υποπλαίσιο του μπροστά άξονα. Έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,30 Cd και διαθέτει ένα πυροτεχνικό στοιχείο στο πίσω μέρος του καπό, το οποίο ανυψώνεται σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό, ώστε να μετριάσει την πρόσκρουση.

Διαθέτει επίσης αερόσακου γονάτων οδηγού, πλευρικούς αερόσακους στο πίσω μέρος, ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχουν επίσης, σπορ καθίσματα, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής ταχυτήτων, πολυλειτουργική έγχρωμη οθόνη στο καντράν (στάνταρ στις εκδόσεις Ambition και Ambiente), σπορ ανάρτηση, LED κρυφός εσωτερικός φωτισμός, γυάλινη οροφή, σύστημα keyless και άλλα πολλά.

Το εσωτερικό του δεν διαφέρει από αυτό της τρίπορτης έκδοσης με τις αλλαγές να εντοπίζονται στους νέους χρωματισμούς, στις επενδύσεις και στα διακοσμητικά. Χάρη στα 58 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο, ο χώρος των πίσω επιβατών έχει αυξηθεί και μπορεί να μεταφέρει με άνεση 5 επιβάτες, ενώ μεγαλύτερος είναι ο χώρος ανάμεσα στα κεφάλια των επιβατών. Τα καθίσματα μπορούν να επενδυθούν είτε με ύφασμα, είτε με δέρμα είτε με Alcantara. O χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 380 λίτρα, αλλά με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων (60:40) μπορεί να φτάσει έως και τα 1.220 λίτρα.

H κεντρική κονσόλα είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό, υπάρχει κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, ηλεκτρικό χειρόφρενο, MMI οθόνη 7″ στη κο

Keywords
Τυχαία Θέματα