Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, τόνισε ο K.Raikkonen!

Η νίκη του στο Abu Dhabi δε θεωρήθηκε έκπληξη από κανέναν. Ήταν μία φυσιολογική εξέλιξη αν κρίνουμε την όλη του απόδοση συνολικά στη χρονιά. Η Lotus πονούσε στον τομέα των κατατακτήριων δοκιμών και στο Abu Dhabi είπε ν’αλλάξει την κατάσταση. Ο Φινλανδός προκρίθηκε στην 5η θέση και με την ποινή του Sebastian Vettel

ανέβηκε στην 4η. Ίσως και να ήταν η ευκαιρία που έψαχνε ο Kimi και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη. Στην εκκίνηση μάζεψε με ευκολία των Mark Webber και βρέθηκε πίσω απ’τον Lewis Hamilton, η συνέχεια ήταν εξ-ολοκλήρου δική του, η νίκη στο Abu Dhabi ήταν πλέον θέμα χρόνου (ειδικά μετά την αποχώρηση του Hamilton). Ο Φινλανδός δε μένει μόνο σ’αυτό και τονίζει:

Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Είχαμε μία περίοδο όπου οι νέες αναβαθμίσεις δεν λειτούργησαν όπως περιμέναμε και όταν έχεις να δοκιμάσεις μερικά νέα κομμάτια εν μέσω δοκιμαστικών περιόδων σίγουρα δεν μπορείς να πετύχεις σημαντική πρόοδο αλλά συνεχίσαμε να πιέζουμε. Συνεχίσαμε με τις εξελίξεις στα εξώστ κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε Ινδία και Κορέα με αποτέλεσμα να έχουμε ελπιδοφόρο ρυθμό το Σαββατοκύριακο στο Abu Dhabi. Δεν ήμουν ποτέ έξω από τη δεκάδα και με αυτό το σκεπτικό, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στον αγώνα φτάνει να βάζαμε το αυτοκίνητο σε καλή θέση στις κατατακτήριες. Αυτό ήταν και το μεγάλο μας θέμα, όλη τη χρονιά. Αυτή τη φορά, όμως, τα καταφέραμε καλά.

Ερωτηθείς, αν η νίκη ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή (3 μέρες νωρίτερα είχε υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του), απάντησε:

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποδείξεις ότι κάποιος έκανε τη σωστή επιλογή. Έχουμε δείξει όλη τη χρονιά πόσο καλοί μπορούμε να είμαστε και στο Abu Dhabi δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Έρχονται ακόμα περισσότερο, το υπόσχομαι.

Τέλος, ο Kimi Raikkonen απάντησε για το περιβόητο “team radio” και δήλωσε ότι πολλά από αυτά τα μηνύματα μεταδίδονται και στην τηλεόραση με αποτέλεσμα να μπορεί ο κόσμος να καταλάβει πόσο προσγειωμένος ήταν σ’αυτόν τον αγώνα, ότι έκανε τη δουλειά του και στο τέλος κέρδισε. Κλείνοντας, τόνισε ότι το μόνο που ήθελε να ξέρει ήταν η απόσταση μεταξύ αυτού και του δεύτερου στον αγώνα που δεν ήταν άλλος από τον Fernando Alonso.

Αδιαπραγμάτευτα, ο Φινλανδός έκανε τη μεγάλη επιστροφή και πήρε τη νίκη που έψαχνε καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τώρα, πλέον, έχει πολλά να δείξει (όπως δήλωσε κι ο ίδιος) και σίγουρα ένας Πρωταθλητής όπως ο Kimi Raikkonen δεν έχει ν’αποδείξει τίποτα και σε κανέναν.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα