Δεν υπάρχει πανικός, τονίζει ο Button

Αν σκεφτούμε την εμφάνιση του Jenson Button στην Αυστραλία και τη νίκη που πήρε εκεί, δεν φανταζόμασταν ότι ο Jenson Button θα είχε τέτοια απόδοση στους 3 τελευταίους αγώνες. Στο Μονακό και το Μπαχρέιν, ο Πρωταθλητής του 2009 αναγκάστηκε να παρκάρει την MP4-27 στο γκαράζ τής McLaren, ενώ στη Βαρκελώνη, τερμάτισε

στην 9η θέση, καθώς τον προσπέρασε και ο Lewis Hamilton, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα από την 24η θέση (λόγω τιμωρία), δηλαδή 13 πίσω από τον Button, που δεν είχε καταφέρει να μπει στη 10άδα, όπως και στο Μονακό.

Με όλα αυτά, ο 32χρονος έχει πέσει στην 7η θέση της βαθμολογίας, 31 πίσω από τον Fernando Alonso, αν και τα πράγματα θα μπορούσε να ήταν χειρότερα, κάτι που γνωρίζει ο Jenson, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πανικός από την απόδοση και τ’ αποτελέσματά στους τελευταίους αγώνες.

Δεν υπάρχει πανικός. Είναι πολύ νωρίς. Το να πανικοβάλλεσαι, δε θα σε ωφελήσει πουθενά. Προφανώς, πρέπει να επιστρέψουμε και ν’ αρχίσουμε να μαχόμαστε με τα παιδιά που είναι μπροστά. Στον επόμενο αγώνα, μπορεί να είναι ο Grosjean ή ο Perez μπροστά, ή ο Kobayashi και ο Massa να τα πάνε καλά.

Οι 3 πρώτοι αγώνες ήταν καλοί, αλλά μετά, δεν ξέρω τι έγινε στους τελευταίους 3. Ο ρυθμός και η αίσθηση που παίρνω από το μονοθέσιο δεν υπήρχαν πριν. Είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε να λύσουμε: αυτό είναι που κάνουμε τώρα.

Ο Button, φυσικά, θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, και πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει στον Καναδά, (αφού συμμετάσχει -και φέτος- στο τρίαθλο), εκεί όπου πέρυσι, πήρε την πρώτη του νίκη για την περασμένη σεζόν, με μια εκπληκτική εμφάνιση και πολλά προσπεράσματα στο βρεγμένο.

Νιώθω χαρούμενος που θα πάμε στον Καναδά. Έχω καλές αναμνήσεις από το Μονακό, αλλά ακόμα καλύτερες αναμνήσεις από τον Καναδά, το 2011, έτσι πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και θετική σκέψη πως μπορούμε να ξεχάσουμε τους 3 τελευταίους αγώνες και να πάρουμε κάποιους καλούς βαθμούς. Υπάρχουν πράγματα μπορεί να μας βοηθήσουν στον Καναδά, αλλά δεν ξέρουμε. Πρέπει να είμαστε θετικοί.

Σίγουρα, ο 32χρονος διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Δυσκολεύεται με το μονοθέσιο, κάτι που φαίνεται και από τη διαφορά που υπάρχει με τον Hamilton. Η διαφορά τους στη βαθμολογία είναι μόλις 18 βαθμοί, αλλά ο 27χρονος τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από τον Button, ειδικά στις κατατακτήριες. Μένει να δούμε πότε ο Jenson θα ξαναγίνει ανταγωνιστικός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα