Δε φεύγει ο Kvyat από τη Red Bull

Το δεύτερο καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα ισοφάρισε ο Daniil Kvyat. Ο Ρώσος τερμάτισε στην 4η θέση χθες, όπως είχε συμβεί στο Μονακό και το Βέλγιο, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Daniel Ricciardo στους 4 βαθμούς, με τους δύο οδηγούς της Red Bull να μάχονται μόνοι τους για την 7η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Ο μικρός ήταν πολύ καλός όλο το 3ήμερο στο Μεξικό, συνεχίζοντας τις καλές του φετινές εμφανίσεις, οι οποίες τον έχουν αναδείξει σε μία από τις θετικότερες εκπλήξεις της χρονιάς,

καθώς δεν έχει φοβηθεί το όνομα του team-mate του. Ο Christian Horner, επί κεφαλής της RBR, λέει πως ο 21χρονος δε θα φύγει από το Milton Keynes, αν βέβαια η ομάδα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα του 2016.

Κι οι δύο οδηγοί έχουν συμβόλαιο. Του Ricciardo είναι «σταθερό» και όλες οι επιλογές του Daniil είναι στην πλευρά μας. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, έτσι, για όσο θα είμαστε εδώ, θα είναι μαζί μας την επόμενη σεζόν. Δεν υπάρχει κάτι να ανακοινώσουμε. Θα είναι σίγουρα μαζί μας, αν είμαστε στη Formula 1.

Ο Ρώσος είχε την ευκαιρία να τερματίσει στην τρίτη θέση, όμως ο Valtteri Bottas τον προσπέρασε μόλις το Αυτοκίνητο Ασφαλείας έφυγε από την πίστα. Ο Horner εξηγεί πως τα μαλακά ήταν τα καλύτερα ελαστικά για την RB11, εν αντιθέσει με την FW37, η οποία είχε τη μέση γόμα.

Τα μαλακά είχαν καλύτερο warm-up και ήταν λίγο ταχύτερα για εμάς, αλλά ξέραμε ότι θα ήμασταν ευάλωτοι στην επανεκκίνηση. Έπρεπε να έχουμε την καλύτερη δυνατή επανεκκίνηση, γι’ αυτό και βάλαμε τα μαλακά. Ο Kvyat το έκανε πολύ καλά, όπως και ο Ricciardo, και σε κάποια στιγμή πίστεψα ότι θα είχαμε πιάσει τον Hamilton στην πρώτη στροφή.

Πολύ γρήγορα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν και υπήρξε προσπέρασμα από τον Bottas. Ήταν κρίμα, επειδή το πλεονέκτημα που είχαν στο πρώτο κομμάτι μπορούσαμε να το εξισορροπήσουμε στο δεύτερο και το τρίτο κομμάτι. Νομίζω πως ήταν ο καλύτερος αγώνας για τον Kvyat. Κατάφερε να διαχειριστεί τη διαφορά και δείχναμε πολύ σταθεροί για μία θέση στο βάθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα