Αποχωρεί η Ford από το WRC

Ναι, δυστυχώς είναι αλήθεια. Μετά από την Mini, η Ford από το τέλος του φετινού πρωταθλήματος και μέχρι νεοτέρας δεν θα έχει εργοστασιακή συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally. O Roelant de Waard, υποδιευθυντής, Marketing, Sales και Service της Ford Ευρώπης δηλώνει:

Η

Ford έχει μακρά και υπερήφανη ιστορία στο WRC και αυτή δεν ήταν μία εύκολη απόφαση. Αυτή τη στιγμή ωστόσο, είμαστε σίγουροι πως είναι για το καλό της εταιρίας και του brand να μειώσουμε τη δέσμευσή μας στο WRC και να διανέμουμε τους πόρους μας σε άλλους τομείς.

Η M-Sport, συνεργάτης της Ford από το 1997, θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο χώρο με το Fiesta και φυσικά, επειδή μιλάμε για την Ford και όχι κάποια ομάδα-κομήτη στο WRC, θα υπάρχει στήριξη στον Malcolm Wilson. Τι είδους στήριξη, για πόσο καιρό και με ποιόν τρόπο, ακόμα δεν ξέρουμε καθώς οι δύο πλευρές είναι στο στάδιο των συζητήσεων αλλά ο Wilson δήλωσε:

Η πρόθεση μου είναι να συνεχίσουμε να πιέζουμε για να εξασφαλίζουμε νίκες στα events που έρχονται για την Ford και να συνεχίσουμε να πιέζουμε με την εξέλιξη που άρχισε τον Μάρτιο ώστε να βελτιώσουμε ακόμα παραπάνω το Fiesta WRC για την σεζόν του 2013.

Και συνέχισε:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ford Ευρώπης για την ενθουσιώδη υποστήριξη και την πίστη που έδειξε στην ομάδα εδώ και 16 σεζόν. Καταλαβαίνουμε ότι έπρεπε να παρθούν δύσκολες αποφάσεις για να προστατευθούν δουλειές στην Ford. Καταλαβαίνουμε επίσης την εμπορική πραγματικότητα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε την δυνατή τεχνική συνεργασία μας στο μέλλον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα