Το αμφίβιο ATV βγαίνει στην παραγωγή

Με δυνατότητα κίνησης τόσο στο έδαφος όσο και στο νερό, το Quadski θα αποτελέσει το πρώτο αμφίβιο όχημα υψηλής τελικής ταχύτητας και μαζικής παραγωγής. Προϊόν της αμερικάνικης Gibbs Sports Amphibians, θα κυκλοφορήσει πριν τα τέλη του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες με τιμή πώλησης περίπου 40.000 δολάρια. Στόχος της εταιρείας, που έχει ως έδρα το Μίσιγκαν, είναι να το λανσάρει και στις υπόλοιπες αγορές το 2014.

Το Quadski είναι ένα ATV (All Terrain Vehicle) με θέση για

ένα άτομο και εξοπλίζεται με 4κύλινδρο κινητήρα της BMW. Ξεπερνά σε τελική ταχύτητα τα 70 km/h, είτε κινείται στο έδαφος είτε στο νερό. Μόλις το Quadski μπει στο νερό, ο οδηγός χρειάζεται να πατήσει απλά ένα κουμπί ώστε να αναδιπλωθούν εντός οι τροχοί του. Η διαδικασία διαρκεί μόλις 5 sec.

Η Gibbs είχε κατασκευάσει το 2003 το τριθέσιο αμφίβιο Aquada, με τελική ταχύτητα 160 km/h στο έδαφος αλλά μόλις 48 km/h στο νερό. Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα το επόμενο έτος από το αφεντικό της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, για τη διάσχιση της Μάγχης. Όμως ποτέ το Aquada δεν έφθασε στη γραμμή παραγωγής, καθώς δεν πληρούσε τους κανονισμούς ασφαλείας για δημόσια χρήση.

Keywords
Τυχαία Θέματα