Απίστευτη απάτη με αυτοκίνητα, έπερναν παράνομα δάνεια, αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα και τα πουλούσαν

Μια συμμορία είχε στήσει μια απίστευτη απάτη η οποία έπαιρνε δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά, αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα πουλούσε σε τρίτους. Η αστυνομία, χάρη στη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει συλλάβει μέχρι στιγμής τον έναν από τους πέντε δράστες.

Η συμμορία αρχικά εξασφάλιζε εικονικές τηλεφωνικές συνδέσεις, πλαστά Α.Φ.Μ. και εκκαθαριστικά σημειώματα καθώς και άλλα πλαστά δικαιολογητικά, τα οποία στη συνέχεια προωθούσαν μέσω Internet σε  συγκεκριμένη Τράπεζα για την

έγκριση και χορήγηση δανείων.

Οι εικονικές τηλεφωνικές συνδέσεις γίνονταν ως εξής: Έκλειναν ραντεβού σε άδεια γραφεία υπό σύσταση εταιρείας και ζητούσαν να γίνει μεν η σύνδεση αλλά μέχρι να τακτοποιηθούν να εκτρέπεται η κλήση σε ένα κινητό τηλέφωνο. Έτσι, όταν καλούσαν για επιβεβαίωση από την τράπεζα για το δάνειο, φαινόταν ότι είχαν καλέσει σε γραφεία εταιρείας.

Με τη μέθοδο αυτή αποκτούσαν αυτοκίνητα, από διάφορες αντιπροσωπείες, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν με πλαστές άδειες κυκλοφορίας. Ο συλληφθείς είναι Συριακής καταγωγής ηλικίας 35 ετών και στο σπίτι του βρέθηκαν διαβατήρια, βιβλιάρια καταθέσεων, φωτοτυπίες ταυτοτήτων, βεβαιώσεις απόδοσης Α.Φ.Μ. και ανάλογα εκκαθαριστικά σημειώματα, αλλά και υπολογιστές, κινητά και δεκάδες κάρτες SIM.

Μέχρι στιγμής η Αστυνομία πιστεύει ότι έχει πάρει περίπου 80 δάνεια το καθένα από 30.000 έως 100.000 ευρώ, με την συνολική ζημιά να αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό που είχανε μαζέψει από τις προκαταβολές από τις πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Η αστυνομία πιστεύει ότι στη συμμορία εμπλέκονται εκτός από αυτούς που καταζητούνται, και υπάλληλοι εταιρειών τηλεφωνίας αλλά και ιδιοκτήτες μαντρών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα