Αυτό είναι το σύστημα της Red Bull για την προστασία του κεφαλιού

H Red Bull Racing παρουσίασε σήμερα επίσημα το δικό της Halo σύστημα για την προστασία του κεφαλιού του οδηγού. Το ονομάζει Aero Screen με τον Daniel Ricciardo και τον Daniil Kvyat να οδηγούν το μονοθέσιο με το σύστημα την Παρασκευή στις ελεύθερες δοκιμές του Ρωσικού Grand Prix στο Sochi. Σύμφωνα με τον Charlie Whiting, η συγκεκριμένη ιδέα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσημα πριν από

το 2018, εν αντιθέσει με την Halo προστασία των Mercedes και Ferrari, την οποία μπορεί να δούμε ήδη από το 2017.

Η ορατότητα του οδηγού και η αεροδυναμική επίδραση του “παρμπρίζ” είναι τα κυριότερα ζητήματα, με την Red Bull να έχει κάνει χιλιάδες προσομοιώσεις του συστήματος στους εξομοιωτές της. O Lewis Hamilton, που για το σύστημα της Ferrari είχε να πει τα χειρότερα, δεν άλλαξε γνώμη και για την πρόταση της Red Bull είπε πως το παρμπρίζ μοιάζει με ασπίδα των ΜΑΤ. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Αν πρόκειται να το κάνετε αυτό, κλείστε το πιλοτήριο σαν ένα μαχητικό αεροσκάφος. Μην κάνετε μισές λύσεις. Πηγαίνετε ή με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Αυτό το παρμπρίζ δείχνει τόσο κακό. Μοιάζει με μια αιματηρή ασπίδα των ΜΑΤ. Έχετε αυτό το όμορφο, κομψό, φουτουριστικό μονοθέσιο της Formula 1 και τοποθετείται μια ασπίδα πάνω του.

Το άλλο, -αναφέρεται στην πρόταση της Ferrari-, το carbon, ήταν καλύτερο, αλλά ο Fernando δεν θα ήταν σε θέση να βγει μέσα από το μονοθέσιο του μετά το ατύχημα που είχε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στη Μελβούρνη.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα