Αυτό είναι το “όπλο” της Subaru για το Isle of Man

10:51 2/4/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η Subaru έχει βαλθεί να διαλύσει το ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο στο Isle of Man και φέτος, κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να το πετύχει. Αυτό που βλέπεις, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ιαπωνικής φίρμας με την Prodrive. Ένα απολύτως road-legal αυτοκίνητο που είμαστε σίγουροι ότι κρύβει πολλά μυστικά κάτω από το πρησμένο εξωτερικό του.

Ελλείψει λεπτομερειών για τα μηχανικά

του οχήματος, αυτό που κλέβει την παράσταση είναι το πλήρες και επιθετικό bodykit. Νέος προφυλακτήρας εμπρός, νέο καπό με επιπλέον αεραγωγούς, φαρδύτερα φτερά και νέος προφυλακτήρας πίσω που συνεπικουρείται από μία μεγάλη αεροτομή. Το πακέτο συμπληρώνουν φυσικά οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος ενώ στο εσωτερικό, φαίνεται ένα ιδιαίτερα εκτενές roll-cage. Δεν γνωρίζουμε την ιπποδύναμη του θηρίου, αλλά κάτι μου λέει πως θα διαθέτει μερικά επιπλέον άλογα.

Το ρεκόρ ανήκει ήδη στην Subaru και τον Mark Higgins, αφού το 2014, οδηγώντας ένα σχεδόν stock WRX STI –οι μοναδικές αλλαγές εντοπίζονταν στα ελατήρια, τα αμορτισέρ, τα ελαστικά και το roll-cage-, κάλυψε την απόσταση των 60.8 χιλιομέτρων σε 19 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα με μέση ωριαία ταχύτητα 187,44 km/h. Να είσαι σίγουρος, ότι αν όλα πάνε καλά, αυτό το ρεκόρ θα αποτελεί παρελθόν το βράδυ της 30ης του Μαΐου. Το αν και πόσο θα πλησιάσει το απόλυτο ρεκόρ των 17 λεπτών, 3 δευτερολέπτων και 567 χιλιοστών του δευτερολέπτου του John McGuinness, θα εξαρτηθεί από το τι κρύβει το αυτοκίνητο που ετοιμάζουν η Subaru, η STI και η Prodrive.

Keywords
Τυχαία Θέματα